PU BRODSKO-POSAVSKA: Pretragom stana, kod 26-godišnjaka pronađene veće količine droge

Datum objave: 18. 3. 2023. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su za 26-godišnjakom raspisane tri potrage

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet droga, prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, te za kojim su bile raspisane tri potrage.

Naime, u četvrtak, 16. ožujka, u popodnevnim satima policijski službenici su na ulici u Slavonskom Brodu zatekli 26-godišnjaka, kojom prilikom je isti ugledavši policijske službenike pokušao pobjeći, no ubrzo je uhićen i savladan uz uporabu sredstava prisile, kod osumnjičenog je pronađeno 2,6 grama droge marihuana. Daljnjim provjerama utvrđeno je kako je za istim raspisana potraga od Postaje prometne policije Slavonski Brod zbog nemogućnosti uručenja prekršajnog nalog, te potrage radi uhićenja koje su raspisane od Policijske postaje Slavonski Brod s ispostavom Vrpolje i od Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Služba općeg kriminaliteta.

Nadalje, jučer, 17. ožujka temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu izvršena je pretraga stana na području Slavonskog Broda kojeg koristi osumnjičeni 26-godišnjak. Tijekom pretrage pronađeno je 684,64 grama droge marihuana, 572,43 grama droge amfetamin, 163 tablete droge MDMA, 9 grama droge kokain, 277,05 grama bijele praškaste tvari nepoznatog kemijskog sastava, tri digitalne vage s tragovima droge i jedan mobitel s pripadajućom SIM karticom i 3 lovačke patrone cal. 20.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 26-godišnjak počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, te protiv istoga slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, te također protiv osumnjičenika slijedi optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Jučer 17. ožujka u 18:30 sati 26-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

IZVOR: PU BP

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn