PU BRODSKO-POSAVSKA: Policijski službenici pronašli počinitelja teške krađe

Datum objave: 30. 3. 2021. | Kategorija: Crna kronika

NOVA GRADIŠKA – Dovršenim kriminalističkim istraživanjem u Policijskoj postaji Nova Gradiška, jučer (29. ožujka) je potvrđena sumnja da je 33-godišnji hrvatski državljanin u trgovini na području Nove Gradiške počinio kazneno djelo teške krađe. Prilikom postupanja alkoholiziran je vrijeđao policijske službenike.

U nedjelju, oko 23 sata, policija je zaprimila dojavu da je u tijeku provala u trgovinu na području općine Nova Gradiška. Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici koji su potvrdili istinitost dojave te su, nedugo nakon dolaska na mjesto događaja, u blizini pronašli 33-godišnjeg hrvatskog državljanina. Izvršenim očevidom policija je utvrdila da je osumnjičeni razbio staklo izloga trgovine te potom otuđio više kutija raznih vrsta cigareta.

Prilikom postupanja, 33-godišnjak je riječima vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, a izvršenim alkotestiranjem očitana je koncentracija alkohola od 1,13 g/kg alkohola u krvi. Policijski službenici su 33-godišnjaka doveli u prostorije policije i zadržali na otriježnjenju te zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira podnose Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Policijski službenici protiv počinitelja podnose i kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe, Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

TEKST: S. P. / PU BP           FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn