PU BRODSKO-POSAVSKA OBILJEŽILA DAN POLICIJE – Svečana akademija uz prezentaciju rada i opreme

Datum objave: 26. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD/ VELIKA KOPANICA – Policijska uprava brodsko-posavska, jučer je obilježila i svečano proslavila Dan policije, blagdan Svetog Mihaela. Svečana proslava je organizirana u Općini Velika Kopanica uz doprinos i podršku načelnika Općine Ivana Meteša i suradnika.

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem lampiona ispred spomen obilježja društvenog doma u Velikoj Kopanici, u znak sjećanja na stradale i poginule u Domovinskom ratu. Prisuti su također imali priliku razgledati prezentiranu policijsku opremu, tehniku i vozila, kojim se policija koristi u svakodnevnom radu, te također pogledati atraktivnu pokaznu vježbu Interventne jedinice policije. Ovim događajima prisustvovalo je mnoštvo učenika, zajedno sa svojim nastavnicima iz osnovnih škola sa postajnog područja Postaje granične policije Vrpolje.

U sklopu proslave, u društvenom domu je održana prigodna svečana akademija, kojom prilikom su se prisutnima obratili načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić, načelnik Općine Velika Kopanica Ivan Meteš i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić. Okupljeni su se prisjetili svojih radnih kolega, pripadnika Policijske uprave brodsko-posavske, koji su dali nemjerljiv doprinos u obrani domovine, podnijeli najveću žrtvu i položili svoj život na oltar domovini.

U programu su nastupili članovi KUD-a „Ivan Filipović“ iz Velike Kopanice, te načelnik Policijske postaje Okučani Zrinko Kapetanić, koji je prezentirao na svojstven način dio iz opusa Tina Ujevića, dok je Krešimir Šimić (policijski službenik u IJP), uz čitanje imena poginulih i stradalih radnih kolega u Domovinskom ratu, recitirao riječi iz svoje zbirke pjesama. I ove godine, kao i prethodnih, iznimne zasluge pojedinaca nisu ostale nezamijećene. Obzirom na ostvarenu izuzetno dobru suradnju sa građanima i institucijama u prošloj godini, a koji su dali svoj doprinos i pomogli policiji, načelnik je zaslužnim uručio zahvalnice. Također je pohvalio policijske službenike i druge djelatnike policijske uprave, koji su to svojim predanim radom i zaslužili.

IZVOR: brodsko-posavska.policija.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn