PU BRODSKO-POSAVSKA – Nesavjesni vozač kažnjen novčanom kaznom od 21 800 kuna

Datum objave: 09. 3. 2020. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – U nedjelju (8.ožujka), oko 22 sata, u Oriovcu, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 29-godišnji vozač, a kojem su alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,82 promila te da vozilom upravlja u vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.

Nesavjesni vozač je uhićen i doveden u policijsku postaju. Danas (9.ožujka), u 9.45 sati, 29-godišnji vozač je uz optužni prijedlog doveden na Općinski sud u Slavonskom Brodu gdje je proveden prekršajni postupak kojim je proglašen krivim te mu je izrečena kazna zatvora od 30 dana uz primjenu uvjetne osude na 9 mjeseci, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci te novčanom kaznom u iznosu od 21 800 kuna.

Inače, na području Policijske uprave brodsko-posavske u prošlom tjednu (od 2. ožujka do 8. ožujka), policajci su utvrdili 501 prometni prekršaj. U tom razdoblju dogodilo se 14 prometnih nesreća (4 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom) u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene. Policijski službenici su prilikom pojačanih nadzora prošli tjedan utvrdili 501 prometni prekršaj, od kojih 223 nepropisne brzine, 82 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 31 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 18 prekršaja korištenja mobitelom tijekom vožnje na nepropisan način. Policija poziva sudionike u prometu na oprez i pridržavanje prometnih propisa, te da svojim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu stanju sigurnosti.

TEKST: S. P. / PU BP      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn