PU BRODSKO-POSAVSKA: Krijumčar se trkom dao u bijeg, no policiji nije uspio pobjeći

Datum objave: 29. 3. 2024. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Utvrđena je sumnja da je 38-godišnjak iz koristoljublja po prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama u automobil primio strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te ih namjeravao prevesti do Zagreba kako bi nastavili put u druge zemlje Europske unije.

Na autocesti A3 u blizini Nove Gradiške, dana 28. ožujka u jutarnjim satima, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske su zaustavili osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka. Odmah po zaustavljaju vozila iz istoga je žurno izašao vozač, preskočio zaštitnu ogradu autoceste te se trčeći dao u bijeg prema šumskom predjelu, no policijski službenici su ga sustigli i uhvatili. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da se radi o 38-godišnjem rumunjskom državljaninu koji je u automobilu prevozio više stranih državljana. Utvrđena je sumnja da je 38-godišnjak iz koristoljublja po prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama u automobil primio strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku te ih namjeravao prevesti do Zagreba kako bi nastavili put u druge zemlje Europske unije.

Policijski službenici su 38-godišnjaka uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Prema stranim državljanima je proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Nadalje, desetak minuta iza ponoći (noćas), policijski službenici su na okučanskom području kontrolirali vozilo makedonskih nacionalnih registracijskih oznaka u kojem se nalazilo više stranih državljana, a koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

TEKST: S. P.                    FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn