PU BRODSKO-POSAVSKA: Dragovoljno predao veću količinu oružja

Datum objave: 24. 11. 2023. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Građanin sa područja Brodsko-posavske policijske uprave, koji je jučer prilikom čišćenja tavanskih prostorija pronašao oružje i minsko-eksplozijska sredstva predao je pronađeno policiji.

Policijski službenici stručno osposobljeni za protueksplozijsku zaštitu od građanina koji je želio ostati anoniman na siguran način su preuzeli: 1 ručnu bombu M50P3, 20 ručnih bombi M75, 1 ručnu bombu (kumulativna) M79, 2 kg eksploziva TNT, 10 metara sporo gorućeg štapina, 10 komada detonacijskih kapisla, 1 puškomitraljez M42, 1 poluautomatsku pušku „PAP“ te 1 automatsku pušku NN broja.

Još uvijek traje akcija Manje oružja – manje tragedija“. Eksplozivna sredstva ne donosite sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već nakon odluke o dragovoljnoj predaji pozovite policiju na broj 192. Nakon poziva na adresu će doći policijski službenici u civilu i s vozilima bez oznaka koji će ubojita sredstva sigurno preuzeti, a ujedno će osigurati vašu anonimnost.

TEKST: S. P.              FOTO: PU BP

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn