PU BRODSKO-POSAVSKA: Dovršena kriminalistička istraživanja nad lopovom i piromanima

Datum objave: 15. 4. 2020. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Policijski službenici PP Slavonski Brod jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad tri osobe koji su 19. ožujka prouzročili požar u blizini jezera Petnja, a u PP Nova Gradiška dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom koji je krao na području Nove Gradiške.

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršili su jučer kriminalističko istraživanje nad tri osobe u dobi od 24, 31 i 32 na okolnosti počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Očevidom policijskih službenika i inspektora zaštite od požara utvrđeno je, da su spomenuta trojica, dana 19. ožujka, u 10.30 sati, u blizini jezera Petnja, prouzročili požar na način, da su palili suhu travu i korov, no vatra je zahvatila nisko raslinje i proširila se na obližnju šumu. Pritom je nagorjelo više stabala šume (vlasništvo Hrvatske šume). Nije bilo ozlijeđenih osoba. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Slavonski Brod, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva: Sibinj, Brodski Stupnik i Bebrina. Policijski službenici protiv 24-godišnjaka, 31-godišnjaka i 32-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem u Policijskoj postaji Nova Gradiška, jučer je potvrđena sumnja da je 24-godišnjak počinio dva kaznena djela krađe. Naime, policijski službenici sumnjiče 24-godišnjaka da je dana, 2./3. travnja i 7./8. travnja, u noćnim satima, na području Nove Gradiške iz otključanog podruma u dvorištu jedne obiteljske kuće otuđio više boca raznog alkoholnog pića. U drugom slučaju je iz otvorene dvorišne prostorije (šupe) u dvorištu druge obiteljske kuće (iz zamrzivača) otuđio više desetaka kilograma raznog smrznutog mesa. Policijski službenici su oštećenim vlasnicima dostavili potrebite podatke u vezi podnošenja privatne tužbe protiv počinitelja.

TEKST: S. P. /PU BP         FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn