PU BRODSKO- POSAVSKA: Čuvajte se Računalnih prijevara!

Datum objave: 22. 3. 2024. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Policija upozorava građane da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama.

Jučer, 21. ožujka u Policijskoj postaji Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje 55-godišnjak je prijavio da ga je nepoznata osoba kontaktirala putem elektroničke pošte, kojoj je ustupio svoje bankovne podatke, a koja mu je trebala izvršiti određene poslovne usluge. Nakon toga neznanac je oštećenom poslao poveznicu, radi registriranja, što je isti i učinio, a potom je shvatio da je prevaren jer mu je s računa „skinut“ iznos od 2.200 eura. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela Računalne prijevare.

Policija savjetuje građanima da ne daju tražene podatke i ne potvrđuju zahtjeve za autorizacijom Internet bankarstva, ako ih oni sami nisu zatražili! Cilj je pošiljatelja da neovlašteno i bez ograničenja koriste Vaše kreditne kartice za plaćanje putem interneta. “Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične vrste prijevara, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama. Također, pozivamo građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji.” savjetuju iz policije.

TEKST: S. P.                  FOTO: Ilustracija

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn