PRVI JESENSKI VIKEND U NOVOJ GRADIŠKI – Jesenski sajam, Poljoprivredno-poduzetničke ideje i 1. Oktoberfest

Datum objave: 24. 9. 2021. | Kategorija: Susreti

NOVA GRADIŠKA – Želeći produljiti ljetni šušur u gradu, ali i predstaviti proizvode vrijednih obrtničkih ruku, Brodsko posavska županija, u partnerstvu s Gradom Nova Gradiška i Turističkom zajednicom, prvi je jesenski vikend iskoristila za organizaciju 22. Poljoprivredno-poduzetničkih ideja. Navratite li u grad u petak i subotu, 24. i 25.rujna, nemojte zaobići ni središnji park, gdje vas, uz jesenski sajam, zahvaljujući lokalnim ugostiteljima, očekuje i 1. novogradiški Oktoberfest.

Bablje ljeto prvog jesenskog vikenda dobro je iskoristila Brodsko posavska županija i u partnerstvu s Gradom Nova Gradiška i Turističkom zajednicom, u okviru sada već tradicionalnog Jesenskog sajma, organizirala 22. Poljoprivredno-poduzetničke ideje. Dugovječna manifestacija kojom se nastoji poticati poduzetništvo u području poljoprivrede, prehrambene industrije, stočarstva i usluga vezanih uz njih posjetitelje očekuje na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava na više od 10.000 kvadratnih metara prostora u petak i subotu, 24.i 25.rujna.

Hrana i piće lokalnih OPG-a, hrvatski medeni doručak, sadnice cvijeća i voća, prirodni kozmetički proizvodi, ručni radovi obrtnika, ali i izložba malih životinja, sve uz puno dobre zabave i sajamskog šušura, razlog su da navratite i kući ponesete najfinije domaće. Službeni start sajamske priredbe pozdravnim su govorima označili prvi čovjek Brodsko posavske županije, Danijel Marušić, zamjenik gradonačelnika Nove Gradiške Borislav Vidošić i Goran Lipavić, ravnatelj Uprave za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju Ministarstva poljoprivrede RH, naglašavajući kako je riječ o skromnom, ali hvale vrijednom doprinosu revitalizaciji poljoprivrede, jer osim što informiraju i predstavljaju zasad nedovoljno iskorištene potencijale naših seljaka, Poljoprivredno-poduzetničke ideje ukazuju na sve probleme u agrarnom sektoru. Zato je, uz interaktivne sadržaje i prezentaciju domaćih proizvoda, poseban naglasak manifestacije stavljen na prikupljanje novih ideja, ostvarivanje poslovnih kontakata i razmjenu iskustava.

Osim izlagačkog dijela, za one koji žele znati više, tu je i nekoliko radionica i predavanja s osobitim naglaskom na raspolaganje poljoprivrednim zemljištem. Navratite li u grad u petak i subotu, 24. i 25.rujna, nemojte zaobići ni središnji park, gdje vas, uz jesenski sajam, zahvaljujući lokalnim ugostiteljima, očekuje i 1. novogradiški Oktoberfest. Uz vrhunsku ponudu Zagrebačke pivovare i domaće craftere Bošnjak pivo, očekuje vas i acoustic session lokalnog glazbenika Danka Trupinića. Pivsko druženje nastavlja se i u subotu, 25.rujna, uz Olimpivadu, jedinstveno natjecanje u brzom ispijanju piva, držanju krigle, pivskom maratonu i sličnim zabavskim “pivarijama”, sve uz “potpuri” Gradske glazbe…. Živjeli!

TEKST: S. Tarbuk         FOTO:bpz.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn