PROSLAVLJENO POLA STOLJEĆA DJELOVANJA – Humanitarni koncert za Županijsku ligu protiv raka Požega

Datum objave: 12. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Učenici solisti, komorni sastavi i Puhački orkestar Glazbene škole Požega nastupili su večeras na velikom humanitarnom koncertu kojeg je u suradnji s Glazbenom školom Požega, organizirala Županijska liga protiv raka. Na programu su bila djela klasične i popularne glazbe, kao gost večeri nastupio je poznati hrvatski tenor Ivo Gamulin Gianni.

Županijska liga protiv raka Požega slavi 50. obljetnicu svog djelovanja, a tradicionalnim koncertom u Glazbenoj školi obljetnica je, uz humanitarni, dobila i svečarski karakter. “Županijska liga protiv raka Požega osnovana je 1969 godine, a u ovo blagdansko vrijeme je obljetnica. Liga je u ovih 50 godina postala institucija, ali Ligu čine ljudi. Danas smo ovdje upravo zato što je tijekom ovih 50 godina više do tisuću ljudi odlučilo zajednici pokloniti svoje znanje i vrijeme i djelovati na temeljima humanizma. Želim zahvaliti svim našim članicama i članovima na zajedničkom radu za dobrobit svih nas. Kada darujete svoje vrijeme, darujete sebe, a veći dar od toga u ovo užurbano vrijeme ne može se ni dati,” naglasila je predsjednica Lige dr. Jasmina Kovačević.

Nazočne je pozdravio i ravnatelj Glazbene škole Alen Kovačević koji je istaknuo dugogodišnju suradnju Glazbene škole i Lige. “Sa Županijskom ligom Požega surađujemo gotovo 20 godina na ovakav način – organiziramo koncerte za njih na kojima se predstavljaju naši učenici i profesori.Svima se zahvaljujem što nas podržava na našim koncertima, a posebno na ovima humanitarnog karaktera. Ovo je jubilarna obljetnica Lige, ali ovog ljeta proslavili smo 50 godina Glazbenog festivala u Požegi, a zanimljiva je činjenica da i Glazbena škola Požega za nepuna tri mjeseca obilježava 50 godina postojanja što govori kako su 69-ta i 70-ta bile plodne godine u smislu organiziranja bogatog kulturnog, glazbenog i društvenog života te velike brige za zdravlje ljudi,” naglasio je ravnatelj Kovačević.

Publika, koja je do posljednjeg mjesta ispunila dvoranu Glazbene škole, svaki je nastup ispratila oduševljenim pljeskom, a podršku radu Lige došli su dati požeški biskup Antun Škvorčević, ravnatelji zdravstvenih ustanova te brojni drugi uglednici grada i županije.

Sva sredstva koja su prikupljena na koncertu, kao i u drugim humanitarnim akcijama Lige, vraćaju se zajednici, kroz organizaciju prijevoza žena na mamografiju, kupovinu potrebnih uređaja zdravstvenim ustanovama ili druge vrijedne projekte i aktivnosti.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn