PROSLAVLJEN USPJEH – Mateja Ostojić s najbližima proslavila svjetsku medalju

Datum objave: 24. 7. 2017. | Kategorija: Društvo

IMG_0510

RESNIK – Mateja Ostojić, učenica prvog razreda  Prirodoslovno-matematičke gimnazije u Požegi sudjelovala je kao članica hrvatske reprezentacije na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca u Kini gdje je osvojila 3. mjesto. Matejin uspjeh proslavljen je u krugu njene obitelji.

Uvijek je bila radoznalo dijete, nikad joj nisam trebao govoriti da uči, htjela je da uvijek sve bude savršeno, pa sam ponosan na nju i svu svoju djecu – kazao nam je Mato Ostojić iz Resnika prilikom okupljanja rodbine i prijatelja u čast kćeri Mateji, te se zahvalio gradovima Pleternici i Požegi, Požeško-slavonskoj županiji i Gimnaziji na potpori na Matejinom putu. “Za ovo natjecanje sam se pripremala još od listopada prošle godine kada se, na poticaj razrednice Ljiljane Miletić i profesorice Magdalene Srdarević, prijavila na državnu razinu tog natjecanja. Prošla sam nekoliko ‘krugova’ natjecanja jer se  prijavilo 156 istraživačkih radova mladih prirodoslovaca iz cijele Hrvatske,”kaže Mateja.

IMG_0506

Natjecanje je održano u gradu Nanjingu, a s tog putovanja Mateja je donijela dragocjena iskustva i uspomene. “Ista osoba nije mogla nastupiti više puta, svi smo morali znati riješiti svaki od 17 problema. U Kini je bilo lijepo. Bilo mi je čudno jer je grad dosta zagađen, ja sam navikla na prirodu i naš mali grad, a i hranu prvih dana nisam mogla jesti. Dok smo bili u školi, lako smo se sporazumijevali jer je to škola stranih jezika ali, u hotelu i po ulici bilo je teško jer oni ne znaju engleski,”rekla je Mateja.

IMG_0487

Ovom prigodom Mateju su poklonima obradovali gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić, te Hrvoje Galić, ravnatelj pleterničke Osnovne škole koju je Mateja polazila.

TEKST: S. P./ J.T.      FOTO: D. K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn