PROSLAVIMO DAN PLANETA ZEMLJE DOMA, ALI SA STILOM – Svjetska premijera dokumentarca „Priča o plastici“

Datum objave: 21. 4. 2020. | Kategorija: Lifestyle

ZAGREB/POŽEGA – Aktivistička grupa Zelene akcije poziva vas da se iz sigurnosti svog doma pridružite svjetskoj premijeri dugoočekivanog dokumentarnog filma „Priča o plastici“ („The Story Of Plastic“). Ovaj je film dio još jedne Filmske večeri OFF koja će se virtualno održati na Dan planeta Zemlje, u srijedu 22. travnja od 20 sati. Rezervirajte svoje mjesto!

Ovaj dokumentarac neprofitne organizacije  The Story of Stuff Project, koja transformira način na koji stvaramo, koristimo i bacamo proizvode za dobrobit ljudi i planeta, prvi je film pokreta Break Free From Plastic, najvećeg svjetskog pokreta za borbu protiv plastičnog onečišćenja, a ujedno i prvi film koji prikazuje onu stranu priče koju industrija plastike zaista ne želi da vidite.
Njihov prvi film „Priča o stvarima“ („TheStory Of Stuff“) iz 2009. godine, pokrenuo je iskreni dijalog o našoj konzumerističkoj kulturi, a organizacija je od tada producirala još desetak dokumentaraca i animiranih kratkih filmova koji određuju naš put do pravednije i održivije budućnosti.

Onečišćenje plastikom trenutno je jedan od najočitijih problema našeg sustava vođenog gomilanjem profita. Kako smo kao društvo postali ovisni o jednokratnoj plastici? Tko od toga ima najveću korist? Tko od toga najviše stradava? Koga trebamo smatrati odgovornim? Što možemo učiniti?

Dokumentarni film „Priča o plastici“ sniman je na tri kontinenta, uz originalnu animaciju, arhivske snimke iz davnih 1930-ih godina te intervjue s brojnim stručnjacima i stručnjakinjama. „Priča o plastici“ uvodi nas u katastrofalne posljedice onečišćenja, razotkriva prave krivce te otkriva heroje i heroine na čelu globalnog pokreta protiv plastike, koji žestoko i sustavno zagovara drugačiju budućnost za sve nas.

Zanima vas ovaj film? Rezervirajte besplatnu ulaznicu!
Film možete besplatno pogledati putem linka koji će vam biti dostavljen na prijavljenu email adresu u srijedu 22. travnja u 20 sati. Imat ćete mogućnost besplatnog gledanja filma u roku od 48 sati, odnosno do 24. travnja u 20 sati, kada god vam odgovara, nakon čega će link isteći. Svoju besplatnu ulaznicu možete rezervirati putem sljedećeg obrasca. Nije potrebna nikakva dodatna registracija, a film će biti titlovan na hrvatski jezik kako biste ga mogli nesmetano pratiti.

Filmske večeri OFF zamišljene su kao zagrijavanje za 7. Okolišni filmski festival (OFF), koji se originalno trebao održati od 22. do 25. travnja u Kinoteci, ali je zbog pandemije koronavirusa odgođen za rujan ove godine. Nije vrijeme za gužve u zatvorenim kinodvoranama, pa Filmske večeri OFF kreću s besplatnim online prikazivanjima filmova kako bismo se svi skupa zabavili, educirali i potaknuli na razmišljanje i dijalog o ključnim aspektima naše budućnosti.
„Proslavimo Dan planeta Zemlje doma, ali sa stilom!“, poručuje Zelena akcija. Naravno, to znači bez ikakvih jednokratnih plastičnih proizvoda jer plastika više nije u modi.

IZVOR:zelena-akcija.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn