PROSLAVA DANA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE – Mi ovdje živimo, stvaramo obitelji i imamo svoj dom

Datum objave: 14. 4. 2015. | Kategorija: Društvo

nn

POŽEGA- Prigodnim programom koji je započeo polaganjem vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi, Županija požeško-slavonska danas je proslavila svoj dan. Sveta misa služena je u Katedrali sv. Terezije Avilske, a svečana sjednica Županijske skupštine održana je u Glazbenoj školi u Požegi.

Sjednicu je otvorio predsjednik Županijske skupštine, Marijan Aladrović. “Čast mi je svima poželjeti dobrodošlicu u ovu 805 godina staru županiju koja se prvi put spominje u spisima od 1210. godine. Mjenjale su se slile i vlasti i neke od njih su je željele pokoriti, dok su drugi od nje željeli stvoriti ugodno mjesto za život i rad. Stvaranjem suvremene Hrvatske ova je županija obnovljena treći puta u povijesti iako to u današnjim uvjetima nije jednostavno. Neki u županiji vide prostor za politička suprotstavljanja i vlastite probitke, a drugi čine sve kako bi prostor oplemenili i učinili boljim za svoje sugrađane. Za to nas zadužuje bogata povijest ove županije, prekrasan krajolik i ponosni ljudi koji u najtežim trenutcima nisu posustajali,” rekao je Marijan Aladrović.

n

“U ovom svečanom trenutku prisjećamo se svih povijesno važnih datuma i događaja. Neizbrisiv trag u povijesti Hrvatske ostavili su velikani naše županije iz kulturnog, javnog, kulturnog i javnog života. To je sve pokazatelj koju je važnu ulogu imala naša županija za razvoj društva u kojem danas živimo. Tu posebno mjesto zauzimaju hrvatski branitelji i hvala vam moji prijatelji suborci. Sve što radimo u županiji radimo za naše ljude koji žive na našem prostoru i svojim radomi trudom pokazuju ljubav prema našoj zlatnoj dolini. Požeško-slavonska županija svim gospodarstvenicima i poljoprivrednicima biti će spremna za potporu kako bismo se svi skupa razvijali. Vi ste naše jučer, danas i sutra. Ja vam s ovog mjesta jamčim maksimalno zalaganje mene kao župana i svih mojih suradnika jer mi ovdje živimo, stvaramo obitelji i imamo svoj dom,” rekao je domaćin,  župan Požeško-slavonske županije,  Alojz Tomašević.

Na svečanoj sjednici dodjeljena su i javna priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima.Na prijedlog Hrvatske gorske službe spašavanja stanica Požega, nagradu za životno djelo od Požeško-slavonske županije dobio je prim.dr. Tomislav Sablek iz Požege. Godišnje nagrade Požeško-slavonske županije dobili su  Matica umirovljenika Pakrac-Lipik  i tvrtka APP iz Požege. Program obilježavanja Dana županije nastavlja se u Pleternici gdje će biti održan “Županijski kulturni mozaik” u sportskoj dvorani OŠ “Fra Kaje Adžića” u Pleternici.

TEKST: Tomislav Milanović     FOTO: Tomislav Milanović

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn