PROMETNE NESREĆE TIJEKOM 24 SATA – Teško ozlijeđeni moticiklisti

Datum objave: 25. 10. 2019. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodile su se dvije prometne nesreće s teško ozlijeđenim motociklistima.

U četvrtak 24. listopada 2019. oko 15.45 sati u mjestu Jagma, 29-godišnji vozač koji je upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom i kategorijom vozila koja mu nije upisana u vozačkoj dozvoli, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je zahvatio bankinu, udario u smjerokazni stupić, a potom sletio u putni kanal gdje je motociklom udario u zemljani most. U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Istoga dana, oko 17 sati u blizini mjesta Imrijevci, 20-godišnji vozač koji je upravljao motociklom na kojemu nije bila postavljena registarska pločica, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio s kolnika u putni kanal. U prometnoj nesreći 18-godišnji putnik je lakše ozlijeđen, a vozač teško i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom jučerašnjeg dana na području PU požeško-slavonske dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestima Migalovci i Jakšić.

Najava akcije u prometu

S ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava požeško-slavonska, tijekom nastupajućeg vikenda pojačano će se provoditi nadzor sudionika u prometu. Posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

TEKST: S. P./ PU PS         FOTO: S. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn