PROMETNA NESREĆA U POŽEGI – Alkoholiziran bježao policiji pa uletio u dnevni boravak

Datum objave: 10. 9. 2019. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Pijani 22-godišnji vozač Opel Astre karavan, zagrebačkih registarskih oznaka bježao je policiji koja ga je pokušala zaustaviti te uletio u dnevni boravak obiteljske kuće u Luka putu u Požegi. 22-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

U ponedjeljak, 9. rujna 2019., oko 22.45 sati, u mjestu Velika, u Ulici dr. Franje Tuđmana, policijski službenici su prilikom nadzora prometa pokušali zaustaviti osobni automobil marke „Opel“, zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,49 promila upravljao 22-godišnjak i koji je nastavio vožnju. Za njim su upalivši svjetlosno-zvučne signale (rotirajuće plavo svjetlo i sirenu) krenuli policijski službenici, no vozač se nije zaustavljao već je nastavio vožnju gdje je u mjestu Trenkovo bez zaustavljanja prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te se nastavio kretati u pravcu Požege nakon čega je na raskrižju ulica Cernička i Luka put, uslijed neprilagođene brzine, udario u živicu, a potom u zid obiteljske kuće u vlasništvu 73-godišnjaka. 22-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

“Sat vremena prije ovog događaja sjedio sam u dnevnom boravku i gledao televizor. Otišao sam spavati u spavaću sobu koja mi je odmah pokraj dnevnog boravka. U snu sam čuo nekakav jak udarac. U tom trenutku nisam znao što se zbiva. Kad sam izišao iz spavaće sobe imao sam što vidjeti. Nekakav mladić je automobilom uletio u moj dnevni boravak, došao gotovo do pola njega. I sami možete pretpostaviti koja je to brzina vozila bila kada je izbila prozore, zid i slomila radijatore u dnevnom boravku. Da sam bio u dnevnom boravku i sjedio gdje uvijek sjedim sad s vama ne bi razgovarao. To ne bi preživio,” prepričava događaj vlasnik obiteljske kuće u kojoj je u dnevnom boravku završio automobil.

Prekršajnim nalogom za navedene prekršaje 22-godišnjaku je izrečena novčana kazna u iznosu od 12.500,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci i deset negativnih bodova.

TEKST: S. P. /D.K.              FOTO: D. K.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn