PROJEKTI AGLOMERACIJA – Potpisani ugovori o sufinanciranju aglomeracija Požega i Pleternica

Datum objave: 12. 12. 2017. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – U prostorijama Društva Tekija d.o.o. u Požegi danas je obavljeno potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekata “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega” i “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica”. Projekt aglomeracije Požega ukupne je vrijednosti 217,5 milijuna kuna, dok je aglomeracija Pleternica vrijedna 180 milijuna kuna, pri čemu je glavnina bespovratnih sredstava iz europskih i državnih izvora.

Za aglomeraciju Požega supotpisnici na ugovoru za taj projekt su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode, TEKIJA d.o.o. te predstavnici Grada Požege, Općine Brestovac i Općine Velika. Za projekt: “Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica” supotpisnici Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode, TEKIJA d.o.o. te predstavnici Grada Pleternice, Grada Požege i Općine Jakšić. Uz direktora Tekije d.o.o. Antu Kolića, svoje potpise na ugovore danas su tako stavili požeški gradonačelnik Darko Puljašić, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, te načelnici općina Jakšić, Brestovac i Velika Ivica Kovačević, Zdravko Mandić i Vlado Boban.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Projekt aglomeracije Požega je ukupne vrijednosti 217,5 milijuna kuna pri čemu je bespovratnih 124,5 milijuna kuna, a danas je potpisan ugovor na 47,3 milijuna kuna – od toga jednake iznose od 18,9 milijuna kuna osiguravaju Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatske vode, dok Grad Požega prihvaća obvezu u iznosu 7,8 milijuna kuna, Općina Brestovac 230 tisuća kuna i Općina Velika 1,45 milijuna kuna.

“Grad Požega kao najveći grad ima i najveći udio u svojoj aglomeraciji, partneri smo i gradu Pleternici, povezani smo jedni s drugima i nastavljamo suradnju. Čestitamo projektnim timovima i svima koji su sudjelovali u ovako velikom zadatku. Ova priča dugo traje, drago mi je da smo zajedno uspjeli to riješiti. Zahvalan sam resornom ministarstvu i svima koji su prepoznali značaj projekta i omogućili da Grad Požega s partnerima uspije zaključiti ovako veliki ugovor. Kvalitetu življenja, zaštite okoliša i dobrobiti koje će stići iz ovog projekta, zasigurno ćemo vidjeti u budućnosti, i mi i svi koji dolaze iza nas,” rekao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Danas je posljednji korak u potpisivanju ugovora o sufinanciranju projekta aglomeracije Pleternica ukupne vrijednosti nešto manje od 180 milijuna kuna. Razvoj komunalne infrastrukture, sustav odvodnje, 40 kilometara mreže, izgradnja pročistača na rijeci Orljavi s čime bi mogućnost priključenja na sustav odvodnje dobilo nešto više od 15 tisuća stanovnika područja aglomeracije koje zahvaća Dervišagu te jedan dio Općine Jakšić. To je vrlo bitan projekt za naš grad, s kojim ćemo doći do mogućnosti priključenja 95 posto stanovnika s područja grada Pleternice na sustav odvodnje. Projekt radimo od 2009. godine i vrlo sam sretna i ponosna,” rekla je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Ovaj ugovor potpisan je od strane direktora Hrvatskih voda, danas su potpisali predstavnici jedinica lokalne samouprave i Tekije, a zadnji potpis stavit će ministar zaštite okoliša i energetike. Iza ovog nam slijede opsežni poslovi pripreme projekta,” zaključio je direktor Tekije Ante Kolić.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn