PROJEKT VATROMET KULTURE – ABCceda klasične glazbe uz koncert kvarteta Alisios Camerata

Datum objave: 25. 5. 2018. | Kategorija: Kultura

N

NOVA GRADIŠKA – Iako klasičnu glazbu znaju nazivati i ozbiljnom, predstavi li se na pravi način, itekako može zainteresirati i biti zabavna čak i onima najmlađima. Osim toga, klasiku, baš kao i svaki drugi glazbeni žanr, treba znati slušati, jer tako se i uči i stvara glazbeni ukus. Cilj je to projekta POU MAR, Vatromet kulture, u okviru kojeg se novogradiškim osnovnoškolcima, u dvorani Doma kulture, predstavio kvartet Alisios Camerata.

Manje i više poznate melodije, zvuk klarineta, violine, viole i klavira, ali i kako se sluša glazbeno djelo i ponaša na koncertu klasične glazbe-naučili su i čuli novogradiški osnovnoškolci na koncertu kvarteta Alisios Camerata održanom u Domu kulture, u okviru jedinstvenog projekta Vatromet kulture. Šestomjesečna je to sjajna priča Pučkog otvorenog učilišta Relković čiju je vrijednost prepoznalo i Ministarstvo kulture, projekt čiji je prvenstveni cilj glazbeno, likovno i kazališno opismenjavanje djece i mladih, a onda i promocija kulture i umjetnosti.

NN

Vatromet kulture proteklih je mjeseci novogradiškim osnovnoškolcima, ali i onima još mlađima-polaznicima dječjih vrtića, pružio priliku da sudjeluju u slikarskim radionicima, kroz nekoliko vrijednih izložbi upoznaju se s likovnošću, ali i otkriju klasiku na koncertima pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. Za glazbenu su edukaciju bili zaduženi i članovi kvarteta Alisios Camerata, nagrađivanog glazbenog sastava iza kojeg je niz zapaženih nastupa u zemlji i svijetu, umjetnika koji su, pravim odabirom  „programa“ namijenjenog i malima i velikima i znalcima i početnicima- umijećem sviranja, umijećem slušanja i uživanja u glazbi, zasigurno, „zarazili“ bar nekog od mnogobrojne publike u dvorani Doma kulture. I neka su, jer to je i cilj Vatrometa kulture! Baš kao i izgradnja dobrog glazbenog ukusa, a uz klasiku, ne možete kiksati!

TEKST: Simonida Tarbuk      FOTO: D. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn