PROJEKT SLAVONIJA – Predsjednik Vlade Plenković na 1. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

Datum objave: 11. 4. 2017. | Kategorija: Društvo

DSC01579

OSIJEK – Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković predsjedat će danas 1. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem. Sjednica će se održati u Rektoratu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Na sjednici Savjeta bit će predstavljen Projekt Slavonija, Baranja i Srijem,  aktivnosti resornih ministarstava i institucija na području pet slavonskih županija te Strateški razvojni projekti za te županije.

Vlada je na sjednici 8. ožujka 2017. osnovala Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem kao savjetodavno tijelo u području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru Projekta Slavonija, Baranja i Srijem.
Pet slavonskih županija, Osječko-baranjska, Vukovarsko-srijemska, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska i Brodsko-posavska županija dio su Hrvatske koji treba dodatni poticaj i pomoć. Stoga u radu Savjeta čiji je predsjednik premijer Andrej Plenković, a potpredsjednica ministrica Gabrijela  Žalac, sudjeluju ministri, župani, direktori razvojnih agencija te svi ključni akteri razvoja slavonskoga gospodarstva. Savjet će voditi računa o usklađivanju svih  politika i pomagati Slavoniji i glede ravnomjernog regionalnog razvoja, prometne povezanosti, razvoja malih i srednjih poduzeća te zaustavljanja iseljavanja stanovništva radi izgradnje budućnosti svoga zavičaja.

Uz predsjednika Vlade, u radu Savjeta sudjelovat će potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta, ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar financija Zdravko Marić, ministar državne imovine Goran Marić, ministar graditeljstva Lovro Kuščević, ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović, te državni tajnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva kulture.

TEKST: S. P.      FOTO: S. P. (arhiv)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn