PROJEKT PUK 40 – Dodijeljeno dodatnih 20 bicikala ženama koje su zaposlene kao pomoć i podrška starijim osobama

Datum objave: 06. 8. 2018. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Gradonačelnik Darko Puljašić danas je dodijelio na korištenje dodatnih 20 bicikala ženama zaposlenim kroz projekt „PUK 40“. Bicikli su namijenjeni zaposlenim ženama za potrebe obilaska krajnjih korisnika te potrebe provedbe projekta.

Grad Požega nositelj je projekta koji nosi naziv ”PUK 40” vrijednog 5,5 milijuna kuna kojeg je. sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020. Projekt je omogućio zapošljavanje 40 žena na području Grada Požege na razdoblje od 24 mjeseca i to na poslovima pomaganja u kućanstvu, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima za starije osobe i osobe s invaliditetom. Prethodno je već bilo dodijeljeno 20 bicikala, a danas je još 20 žena koje rade na udaljenijim područjima preuzelo svoje bicikle kako bi brže i lakše obavljale svoje radne zadatke na zadovoljstvo svojih korisnika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Dodatnih 20 bicikala nabavili smo od sredstava koja su preostala nakon edukacija. Ovo je višemilijunski projekt koji se provodi do 2020 godine i potpuno je financiran od Europske unije. Zaposlili smo naše teško zapošljive sugrađanke, a sada već imamo i preko 200 korisnika na području grada Požege koji su, koliko čujemo s terena, vrlo zadovoljni ovim načinom skrbi. I kroz ovakve projekte Vlada RH je prepoznala potrebu i ovaj projekt ide dalje, najavljeno je čak kako će biti osnažen, posebice kadrovski, stoga mi je drago da smo nabavili dodatnih 20 bicikala koje će naše žene koristiti u ovom hvale vrijednom poslu,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn