PROJEKT PUK 40 – Dodijeljeni bicikli ženama koje su zaposlene kao pomoć i podrška starijim osobama

Datum objave: 12. 4. 2018. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Gradonačelnik Darko Puljašić danas je dodijelio na korištenje 20 bicikala ženama zaposlenim kroz projekt „PUK 40“. Bicikli su namijenjeni zaposlenim ženama za potrebe obilaska krajnjih korisnika te potrebe provedbe projekta.

Grad Požega nositelj je projekta koji nosi naziv ”PUK 40” vrijednog 5,5 milijuna kuna kojeg je. sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020. Projekt je omogućio zapošljavanje 40 žena na području Grada Požege na razdoblje od 24 mjeseca i to na poslovima pomaganja u kućanstvu, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima za najmanje 160 starijih osoba i osoba s invaliditetom. Danas je 20 žena koje rade na udaljenijim područjima preuzelo bicikle kako bi brže i lakše obavljale svoje radne zadatke na zadovoljstvo svojih korisnika.

nn

“Drago mi je da smo odradili i ovaj dio projekta te podijelili bicikle za brže i kvalitetnije obavljanje posla ženama koje obilaze naše sugrađane kojima je takva vrsta pomoći potrebna. Šaljemo i jednu dobru poruku – bicikli su zdravo i dobro prijevozno sredstvo koje će poslužiti da se u kraćem razdoblju obiđe veći broj korisnika, pa ovo je i svojevrsna promocija zdravog života u našem gradu. I dalje ćemo raditi na tome da pomažemo našim sugrađanima koji su u potrebi,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

m1 m2

Svoje oduševljenje s biciklima podijelile su s nama Jozefina Lašak i Ljerka Benić.”Vrlo sam zadovoljna, bicikli su odlični i vrlo dobro će mi poslužiti pri kupnji namirnica i odlasku ka korisnicima. I ovaj projekt mi doista puno znači jer 33 godine sam radila u požeškom “Zvečevu”, a ove dvije godine rada pomoći će meni da nadoknadim radni staž, a uz to ću i ja nekome pomoći,” rekla nam je Ljerka. “Pomažem bakama i djedovima kojima treba takva pomoć, a s biciklom sam prezadovoljna, stvarno mi se sviđa. Dugo sam bila nezaposlena i ovo mi doista puno znači,” rekla je Jozefina. Brzinu, učinkovitost i potpunu ispravnost nabavljenih dvokotača za koje je izdvojeno više od 26 tisuća kuna, osobno je iskušao i gradonačelnik.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn