PROJEKT “POŽEŠKI LIMAČI” – Za poslijepodnevno radno vrijeme u Dječjem vrtiću Požega

Datum objave: 18. 12. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Grad Požega nositelj je projekta “Požeški limači” kojim bi se u Dječji vrtić Požega uvelo poslijepodnevno radno vrijeme s ciljem bolje usluge čuvanja djece u odgojno obrazovnoj ustanovi. Projekt je vrijedan 1,6 milijuna kuna i financira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a predstavljen je na početnoj konferenciji održanoj na Veleučilištu Požega.

Cilj projekta “Požeški limači” je usklađivanje poslovnog i obiteljskog života kroz unaprjeđenje usluge i produljenje radnog vremena vrtića. Uvođenjem poslijepodnevnog rada u Dječji vrtić Požega koji je partner u projektu ponudit će se bolja usluga čuvanja djece u odgojno obrazovnoj ustanovi te olakšati organizacija privatnog i poslovnog života mladih obitelji.

“Danas je za nas vrlo poseban dan. Zadovoljstvo mi je vidjeti da naš grad misli na svoju budućnost, da mu je istinski stalo do nje i da ulaže danas u svoje bolje sutra. A budućnost svakog grada, države i društva su njegova djeca. Prvih pet su najvažnije- čujemo to svakodnevno i raduje me da je Grad Požega na čelu s gradonačelnikom Darkom Puljašićem to tako ozbiljno shvatio. Obitelj i vrtić dva su temeljna sustava u kojem se dijete rane i predškolske dobi razvija i raste, zadovoljava svoje osnovne potrebe, stječe prve spoznaje o sebi i svijetu oko sebe te uči o komunikaciji i suživotu,” naglasila je ravnateljica Dječjeg vrtića Sanda Lukić.

“Prošle godine u prosincu dobili smo novu suvremenu zgradu vrtića, a sada uz suradnju osnivača Grada Požege, Upravnog odjela za europske integracije i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ulazimo u projekt koji će donijeti novu kvalitetu radu vrtića. Osim što nam omogućava rad do 20 sati u dvije mješovite vrtićke skupine- jednu koja će biti u vrtiću Cvjetna livada i jednu u vrtiću u Rudinskoj, ovaj projekt donosi mnoga poboljšanja u smislu edukacija za odgojitelje iz područja stranog jezika, ranog prepoznavanja potencijala kod djece, Montessori pedagogije u jasličkoj dobi, rada s djecom s poteškoćama te poboljšanja u vidu informatizacije, nabave nove didaktičke opreme, a shodno tome i zapošljavanja novih stručnjaka,”zaključila je ravnateljica Lukić.

Prigodnim riječima nazočne je ispred Grada Požege i požeškog gradonačelnika pozdravio njegov zamjenik Ferdinand Troha.”Ovim projektom još više podižemo pedagoške standarde u odgojnom procesu. Ovo je potrebno i značajno i želim vjerovati da i na ovaj način mladim obiteljima dajemo snažnu podršku,” naglasio je zamjenik gradonačelnika Troha.

 

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn