PROJEKT “PETICA ZA DVOJE -IV FAZA” – “Glavni cilj ove vrijedne priče su djeca, ona su na prvom mjestu!”

Datum objave: 04. 9. 2018. | Kategorija: Društvo

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

POŽEGA – Gradonačelnik Darko Puljašić održao je u Gradskoj vijećnici prijem za pomoćnike u nastavi u sklopu projekta “Petica za dvoje – IV. Faza”. Projektom „Petica za dvoje – IV. faza“ osigurano je 36 pomoćnika u nastavi za 41 učenika s teškoćama u razvoju u tri osnovne škole u Požegi – OŠ Julija Kempfa, OŠ Antuna Kanižlića i OŠ Dobriša Cesarić. Projekt ima za cilj olakšati integraciju učenika s teškoćama u razvoju, njihovo emocionalno funkcioniranje, poboljšanje obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i kvalitetu njihovog školovanje.

Projekt „Petica za dvoje – IV. faza“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020. i traje 4 godina, a vrijedan je 6.342.252,00 kuna, od čega 5.834.871,84 kuna sufinancira Europski socijalni fond, a 507.380,16 kuna Grad Požega. U sklopu projekta zaposleni pomoćnici su završili edukaciju za pomoćnike u nastavi prema predviđenom programu osposobljavanja. “Osnovni i glavni cilj ove vrijedne priče su djeca. Ona su na prvom mjestu. U svom radu imate našu potporu jer radite vrlo važan posao, ali budite svjesni i savjesni jer netko vam je povjerio svoje dijete, ono što je najvrjednije,” poručio je gradonačelnik  Puljašić okupljenim pomoćnicima u nastavi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Vjerujem kako su ljudi koji vode projekt izabrali one najbolje za rad s djecom. Ovim projektom podignut je standard u našim osnovnim školama gdje pomoćnici pomažu onim učenicima koji imaju poteškoće, sve s namjerom kako bi se djeca lakše integrirala u osnovnu školu te bila spremna za nastavak obrazovanja, ali i za ravnopravno sudjelovanje u društvu,” rekao je gradonačelnik Puljašić te poželio sretan početak školske godine.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn