PROJEKT “MASLAČAK ISPUNJAVA ŽELJE” – Pakračkom dječjem vrtiću „Maslačak“ bespovratnih 2,68 milijuna kuna

Datum objave: 09. 11. 2018. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – Projektu „Maslačak ispunjava želje“ koji je Grad Pakrac kandidirao na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku „Unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog obrazovanja“ odobreno je 2.685.362,36 kuna. Kroz navedeni projekt kojeg je pripremio Poduzetnički centar Pakrac u suradnji s Dječjim vrtićem, omogućiti će se roditeljima zaposlenim u smjenama uskladiti njihove obiteljske i poslovne obaveze.

Nakon detaljnije analize i roditeljskih sastanaka stručna služba vrtića došla je do podataka kako dvadesetak roditelja djece ima potrebu za smjenskim radom vrtića, što odgovara jednoj odgojnoj skupini. Mnogi roditelji ne upisuju djecu u vrtić baš iz razloga što ne postoji smjenski rad te svoje poslovne obveze ne mogu uskladiti s postojećim radnim vremenom pa se pristupilo izračunu obuhvaćenosti djece programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Kroz projekt program rada vrtića, postojeći kraći program engleskog jezika će se dodatno unaprijediti. Osim toga, projektom će se uvesti novi dodatni programi i sadržaji (sportska igraonica, dramsko scenska igraonica, igraonica).Kroz projekat će se zaposliti u ustanovi i sve potrebniji stručni suradnici koji rade s djecom predškolske dobi, pedagog i logoped.

U ovom krugu natječaja odobreno je 10 projekata ukupne vrijednosti 34,7 milijuna kuna, a svi ugovori će svečano biti potpisani u Pakracu i to 19. studenog s početkom u 13 sati  u Hotelu Pakrac.

TEKST: S. P.      FOTO: Grad Pakrac

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn