PROJEKT “KESTENIJADA U KEMPFU” – Okusi jeseni najslađi su uz smijeh i zajedništvo

Datum objave: 27. 10. 2023. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Njegujući tradiciju učenici i nastavnici OŠ Julija Kempfa u Požegi i ove su godine pripremili pravu jesensku gozbu u sklopu projekta “Kestenijada u Kempfu”.

Svoj doprinos manifestaciji ispunjenoj mirisima, bojama i okusima zdravih plodova koje daje rodna slavonska zemlja dali su svi učenici i djelatnici škole, kažu nam Kempfovci. “Ideja je rođena slučajno i već nekoliko godina okupljanom se na ovakvom jesenskom druženju, ali u manjem obimu. Ove godine odlučili smo manifestaciji dani novu dimenziju, ali osnovni cilj nam je dječji smjeh ,zabava i druženje. Jer, što je čovjek bez tradicije? Želimo tradiciju njegovati i čuvati običaje predaka, ” kaže nam nastavnik fizike i matematike Krešo Hamžik.

Nastavnica Silva Mihalj Živković ponosno je predstavila kesten pire koji su učenici uz njenu pomoć radili u sklopu nastave domaćinstva koju održavaju već drugu godinu. “Nastavu održavamo kolega Bagarić i ja, a učenici jako vole domaćinstvo, iskazali su toliki intere da ćemo morati složiti dvije grupe, a ovdje smo predstavili proizvde naše slastičarske radionice,” kaže nam. Svoj posebni doprinos dodaje dali su Darko Bagarić, Alen Ivanović te Ninoslav Pirović koji je osmislio natpis manifestacije, ali i svi ostali u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Uz slatke jabuke, mirisno kestenje i slastice od kestenja, peciva i ostale brižljivo pripremljene specijalitete, druženje je obogatio i zvuk tambure i stari dječji napjevi u izvedbi dobro raspoloženih mališana.

TEKST: Sanja Pok                      FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn