PROJEKT IZGRADNJE I OPREMANJA RECIKLAŽNOG DVORIŠTA NA PODRUČJU GRADA POŽEGE, NA LOKACIJI INDUSTRIJSKA ULICA KK. 06.3.1.03.0022 – Vrijedna ekološka priča kroz eko igru predstavljena osnovnoškolcima

Datum objave: 16. 5. 2018. | Kategorija: Društvo

naslovna

POŽEGA – Koja je razlika između smeća i otpada, čemu služe plavi, a čemu žuti spremnici, što je recikliranje, a što pravilno odvajanje otpada. Dio je ovo spoznaja koje su, uz nove ekološke navike, usvojili učenici nižih razreda gradskih osnovnih škola kroz Dječju eko igru-natjecanje u pravilnom odvajanju otpada, organiziranu na Sportsko rekreacijskom centru u okviru projekta Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Požega.

Nakon početne konferencije kojom je javnosti službeno predstavljen projekt Izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta na području Grada Požega, na lokaciji Industrijska ulica KK. 06.3.1.03.0022, ukupne vrijednosti kuna 5.003.569,54 kuna, sufinanciran sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda u iznosu od 4.172.815,36 kuna, hvale vrijedna ekološka „priča“ čiji je nositelj Grad Požega, predstavljena je i onima najmlađima-učenicima nižih razreda četiri gradske osnovne škole.„Podršku“ malim velikim „stručnjacima za pravilno odvajanje otpada“, pružio je, u ime nositelja Projekta Grada Požega, zamjenik gradonačelnika, Ferdinand Troha.

troha

Jer, djetetova je ekološka svijest razvijena onoliko koliko je razvijena kod odraslih koji ga okružuju, a važnosti odvajanja otpada i zaštiti okoliša, valja učiti od malena. Cilj je to i Dječje eko igre-natjecanja u pravilnom odvajajanju otpada, uspješno organizirane na prostoru sportsko rekreacijskog centra, u okviru informativno-obrazovne aktivnosti projekta. Što je reciklažno dvorište, koja je razlika između smeća i otpada, čemu služe plavi, čemu žuti, a čemu sivi spremnici-naučili su, uz moderaciju „voditeljice“ Kristine Novak, kroz nekolicinu zabavnih, natjecateljsko-edukativnih igara – učenici 1.a i 4.b razreda Osnovne škole „Antuna Kanižlića“ s učiteljicom Elvirom Baričevac, mali ekolozi 3.c Osnovne škole „Dobriše Cesarića“ s učiteljicom Vesnom Markanović, učenici 3.c Osnovne škole „Julija Kempfa“ s učiteljicom Anitom Ujević i učenici dva razreda Katoličke osnovne škole-4.a i 4.b, s učiteljicama Matejom Novak i Marijanom Đuričić.

m1 m2

Kako bi ekološki osviješteno ponašanje postalo trajan model njihovog ponašanja, a projekt Izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta na području Grada Požega u potpunosti ispunio svoju svrhu, uz pecivo, sok i „službeno priznanje“ , mali su čuvari prirode „nagrađeni“ i poklonima iznenađenja izvučenim u tomboli- majicama, rokovnicima, kemijskim olovkama, torbama i memorijskim štapićima  {USB Stick }.

nagrade

Nakon edukacije i informiranja najmlađih, slijede i radionice za širu javnost, koje će, u okviru Projekta izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta na području Grada Požega, na lokaciji Industrijska ulica KK. 06.3.1.03.0022, tijekom mjeseca svibnja i lipnja, biti organizirane u Gradu i nekoliko Općina na području Požeško slavonske županije.

640svezaclanakFINAL

TEKST: S. T.          FOTO: D. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn