PROJEKT “HRVATSKA U SRCU” – KUD “Požeška dolina”i Katolička osnovna škola predstavit će kulturnu i vjersku baštinu Hrvatima u Austriji

Datum objave: 22. 2. 2017. | Kategorija: Susreti

DSC02914

POŽEGA – Tijekom školske godine 2016./2017. Katolička osnovna škola u Požegi i Kulturno umjetničko društvo “Požeška dolina” započeli su međusobnu suradnju projektom “Hrvatska u srcu”, čiji je cilj promicati kulturnu nematerijalnu i vjersku baštinu Požeške doline kroz glazbu, ples, dramski prikaz te literarni i vjerski izričaj Hrvatima u inozemstvu. Ove će godine gostovati u austrijskom Linzu u terminu od 10.-12. ožujka 2017.

“Osim što će realizacija navedenog projekta biti svojevrsna nagrada učenicima Velikog zbora Katoličke osnovne škole u Požegi za njihov trud i uspjeh koji su postigli tijekom svojeg školovanja, a članovima KUD-a prilika za promicanje kulturne baštine požeškog kraja, želja nam je ne samo predstaviti Školu, KUD i požeški kraj s njegovim običajima prožetim vjerom u Boga, nego
prije svega povezati se s hrvatskim zajednicama u inozemstvu te im ispuniti hrvatsko srce koje kuca u tuđini,” naglasili su ravnatelj škole Želimir Žuljević i predsjednica društva Snježana Potočnjak.

Dodaju kako su projektu  pristupili odgovorno i savjesno, kao i samim pripremama, bilo tehničke ili sadržajne naravi te zahvaljuju svima koji potpomažu u realizaciji, a ukoliko je još netko spreman potpomoći  – bit će mu zahvalni!

TEKST: S. P.      FOTO: S. P. (arhiv)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn