PROJEKT ENERGETSKE OBNOVE – Privode se kraju radovi na obnovi 10 škola Brodsko posavske županije

Datum objave: 19. 3. 2019. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Veliki projekt energetske obnove 10 škola Brodsko posavske županije privodi se kraju, u što se osobno uvjerio i čelni čovjek županije, župan Danijel Marušić, prilikom posjeta završenih objekata zgrada Osnovnih škola „Ante Starčevića“ u Rešetarima i „Mate Lovraka“ u Novoj Gradiški.

Shvaćajući važnost energetske obnove s ciljem ostvarivanja uštede toplinske energije za grijanje, a time i ostvarivanja brojnih drugih ušetda, Brodsko posavska županija kontinuirano ulaže i uspješno aplicira na natječaje s područja energetske obnove. U okviru operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020, Priroitetna os 4, ovih se dana završavaju radovi na obnovi 10 škola, sukladno Ugovoru zaključenim s Ministarstvom graditeljstva i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u listopadu 2017.godine.

Riječ je o „priči teškoj“ više od 30 milijuna kuna čiji je krajnji cilj, uz značajnu uštedu troškova, osigurati potpunu energetsku učinkovitost obrazovnih ustanova i učenicima omogućiti uvjete u skladu s europskim standardima. Uskoro slijedi i potpisivanje ugovora za pet novih objekata, a novo, energetski učinkovito ruho dobit će i obje bolnice- Opća bolnica „Dr.Josip Benčević“ Slavonski Brod i Opća bolnica Nova Gradiška, novogradiški Dom zdravlja „Dr.Andrija Štampar“, te zdravstveni objekt u Okučanima. Završene objekte energetski obnovljenih zgrada Osnovnih škola „Ante Starčevića“ u Rešetarima i „Mate Lovraka“ u Novoj Gradiški posjetili su prvi ćovjek županije, župan Danijel Marušić sa zamjenikom Damirom Mirkovićem i v.d. pročelnicom Upravnog odjelaza obrazovanje, šport i kulturu, Anicom Vukašinović.

Vrijednost radova u školi u Rešetarima iznosi preko dva milijuna i 300 tisuća kuna, a obnovom će biti ostvarena ušteda od skoro 74 posto. Na računima za grijanje uštedjet će i „Lovrakovci“, jer nakon radova na energetskoj obnovi vrijednoj 3 milijuna i 400-njak tisuća kuna, ušteda u potrošnji energije iznosit će 61 posto.

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: www.bpz.hr

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn