PROJEKT EDWARD – Podržite Europski dan bez poginulih u prometu

Datum objave: 21. 9. 2017. | Kategorija: Crna kronika

ProjektEdward-1024x300

POŽEGA – U sklopu Europskog tjedna mobilnosti, danas se obilježava Europski dan bez poginulih u prometu. European Day Without A Road Death ili Projekt EDWARD ovime ulazi u drugu godinu realizacije, a cilj mu je dan bez poginulih osoba u prometu. Projekt je pokrenula Europska mreža prometne policije (TISPOL), a podržava ga Europska komisija.

Cilj obilježavanja je da svi sudionici u prometu razmisle o rizicima i o tome kako njihovi postupci utječu na druge sudionike u prometu.U projekt se može uključiti potpisivanjem prisege o poželjnom ponašanju sudionika u cestovnom prometu putem projectedward.eu/hr ili biti dio dijaloga na društvenim mrežama preko #ProjectEDWARD.

Projekt EDWARD je u prošlogodišnjem izdanju bio odlično prihvaćen – prisegu je potpisalo više od 103000 osoba, a diljem Europe je bilo organizirano preko 80 različitih događanja.Kampanje na društvenim mrežama vidjelo je preko 19 milijuna ljudi.

Tijekom prošlogodišnjeg Europskog dana bez poginulih osoba u prometu, 43 osobe su smrtno stradale u prometu u 31 državi dok je u 2015. ta brojka iznosila 70. Devetnaest zemalja nije imalo poginulih u prometu, a među njima je bila i Republika Hrvatska. Prema podacima za Republiku Hrvatsku, u sedam mjeseci ove godine u prometnim nesrećama 173 osobe su poginule, a 1,473 je bilo teško ozlijeđeno. Više o Projektu EDWARD pogledajte i na web stranici  Policijske uprave požeško-slavonske.

TEKST: S. P.      FOTO: logo

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn