PROJEKT “CVJETNA BUDUĆNOST II” – Dodjela certifikata i potvrda za završene edukacije i osposobljavanja u projektu

Datum objave: 15. 7. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

PLETERNICA – U prostoru Hrvatske knjižnice i čitaonice u Pleternici danas su polaznicama edukacija u sklopu projekta “Cvjetna budućnost II” uručene potvrde i certifikati o završenom obrazovanju.

Projekt „Cvjetna budućnost II“ čiji je nositelj Grad Pleternica, a partneri su Poduzetnički centar Pleternica d.o.o., HZZ PU Požega, Hrvatsko žensko društvo Pleternica, Pleternički komunalac d.o.o. te Regionalni koordinator razvoja PSŽ, nastao je kao akciji plan Grada Pleternice kojim se žele povećati kompetencije i mogućnosti zapošljivosti nezaposlenih žena na pleterničkom području. Ukupna vrijednost projekta je 984.399,00 kn i financiran je iz Europskog socijalnog fonda u 100-postotnom iznosu.

Uz polaznice obrazovnog projekta Cvjetna budućnost na današnjoj završnoj konferenciji nazočili su zamjenik gradonačelnice Domagoja Katića, predstavnice Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije Panora, ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Požega Jasminka Antunović, predsjednica Udruge Hrvatsko žensko društvo Dorotea Valenta te direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Marija Šarić. Projekt i dosadašnje aktivnosti predstavila je voditeljica Snježana Markota, a polaznicama je čestitao zamjenik gradonačelnice Domagoj Katić.

Projektom se žele povećati kompetencije i mogućnosti veće zapošljivosti nezaposlenih žena na pleterničkom području te ih ohrabriti na aktivnije sudjelovanje u svim društvenim aspektima.Do kraja projekta polaznice će dodatno pohađati i online tečaj izrade CV-a, online tečaj traženja posla te proći psihološke radionice u svrhu osnaživanja i motiviranja za aktivaciju ulaska na tržište rada. Nakon osposobljavanja i edukacija, polaznice su imale praksu u postojećem plasteniku, koji je proizašao iz prethodnog projekta, a cvijeće nastalo radom polaznica u plasteniku, ukrašava gradske javne površine.

TEKST: S. P.      FOTO: S. Č.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn