PROGRAM ZAŽELI – Prilika za 45 teže zapošljivih žena s područja Općina Dragalić, Davor i Vrbje

Datum objave: 20. 4. 2018. | Kategorija: Društvo

n

NOVA GRADIŠKA – Pozitivan trend zapošljavanja teško zapošljivih i dugotrajno nezaposlenih žena s prvim danom svibnja bit će nastavljen i na području Općina Dragalić, Davor i Vrbje. Rezultat je to Programa „Zaželi“ , kojim će, narednih 30 mjeseci, radno iskustvo i nove vještine „brusiti“ 45 žena.

Projekt „Program zapošljavanja žena u općinama Davor, Dragalić i Vrbje“, odobren u okviru programa Zaželi, vrijedan skoro šest milijuna kuna, narednih će 30 mjeseci, značajno promijeniti statistiku Zavoda za zapošljavanje, podići ukupnu kvalitetu života na području triju općina, te, prije svega, osnažiti i unaprijediti radni potencijal 45 teže zapošljivih žena, pripadnica ciljanih skupina. Njihovim zapošljavanjem u lokalnoj zajednici namjera je ublažiti posljedice dugotrajne nezaposlenosti i rizika od siromaštva, potičući, socijalnu uključenost, podižući, istovremeno, ukupnu kvalitetu života.

 

Još je jedan to u nizu uspješnih i prepoznatih projekata Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška i partnera-Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod, Centra za socijalnu skrb i Općina Davor, Dragalić i Vrbje, predstavljen uvodnom konferencijom. ” To je priča u kojoj svi dobivaju – i zaposlene žene i 225 krajnjih korisnika, pripadnika starije životne dobi i lokalna sredina, jer upravo će tu ostati i sva sredstva koja smo dobili,” istaknuo je u ime nositelja  dugogodišnji ravnatelj Gradskog crvenog križa Nova Gradiška i onog brodsko posavske županije, Franjo Pavlović.

Radno iskustvo i siguran izvor prihoda narednih 30 mjeseci, uz osnaživanje, novozaposlenim će ženama pružiti i priliku za sticanje novih znanja i vještina potrebnih na tržištu rada. Uz predstavnike nositelja-Gradskog društva Crvenog križa Nova Gradiška i partnera- Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod, Centra za socijalnu skrb i Općina Davor, Dragalić i Vrbje, gradskih udruga i institucija, predstavljanju projekta nazočili su i Ivana Trupina, zamjenica gradonačelnika grada Nova Gradiška, predstavnice LAG-a Zapadna Slavonija, Ernestina Straga Šašić i voditeljica Marijana Vidić-Poletto i Mato Modrić, predsjednik Skupštine Crvenog križa Brodsko posavske županije.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn