PROGRAM ZAŽELI – Gradu Požegi odobreno 5,4 milijuna kuna za projekt kojim će se zaposliti 40 žena

Datum objave: 10. 11. 2017. | Kategorija: Društvo

???????????????????????

POŽEGA – Gradu Požegi odobreno je 5.476.839,44 kn iz Europskog socijalnog fonda za projekt PUK40 (akronim od „Pomoć U Kući“, dok 40 simbolizira broj osoba pripadnica ciljne skupine) koji je Upravni odjel za europske integracije Grada Požege prijavio je u srpnju ove godine u okviru programa zapošljavanja žena ZAŽELI. Projektom će se zaposliti 40 žena na razdoblje od 24 mjeseca.

Formiranoj ciljnoj skupini od 40 žena pripadnica teže zapošljivih skupina, tijekom provedbe će biti omogućeno dodatno obrazovanje sukladno individualnim potrebama. Po završetku programa osposobljavanja polaznice će dobiti uvjerenje o osposobljenosti te će na taj način ujedno i postati konkurentnije na tržištu rada. U navedenom periodu, žene će pružati pomoć starim i nemoćnim, osobama u nepovoljnom položaju ili osobama s invaliditetom. Svaka zaposlena žena će obavljati poslove pomaganja u kućanstvu, pružati podršku, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima, za najmanje četiri krajnja korisnika. Formiranoj ciljnoj skupini od 40 žena pripadnica ranjivih skupina, tijekom provedbe će biti omogućeno dodatno obrazovanje sukladno individualnim potrebama. Po završetku programa osposobljavanja polaznice će dobiti uvjerenje o osposobljenosti te će na taj način ujedno i postati konkurentnije na tržištu rada.

Ovaj projekt je vrijedan ukupno 5.476.839,44 kn, a financirat će se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda u iznosu od 100 posto, a lokacija projekta obuhvaća područje JLS Grada Požege. Cilj projekta je  smanjenje nezaposlenosti te povećanje kvalitete života krajnjih korisnika – starih, nemoćnih i osoba u nepovoljnom položaju.

TEKST: S. P.     FOTO: logo

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn