PROBLEMATIKA OKO UGOVORA ZA IZGRADNJU TRŽNICE – Tvrtka Adamo d.o.o od Grada i Tekije traži povrat uloženih sredstava

Datum objave: 19. 10. 2015. | Kategorija: Društvo

P1190503

POŽEGA – “U proteklih deset godina za vrijeme vlasti SDP-a i Zdravka Ronka puno se govorilo o prostoru na kojem je trebala biti nova tržnica s prilazom ujedno s lažima i manipulacijama kojima je godinama obmanjivao građane oko investiranja i ulaganja,” rekao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Vedran Neferović.

Naime Grad Požega i Tekija d.o.o. nisu izvršili obveze iz Ugovora o zajedničkom ulaganju  koji je sklopljen u travnju 2006. godine s tvrtkom Adamo d.o.o. Adamo d.o.o traži od Grada Požege da mu nadoknadi iznos svih ulaganja. U slučaju da Grad požega ne ispuni navedene zahtjeve Adamo d.o.o. u svom dopisu navodi da će taj svoj zahtjev rješavati sudskim putem.

“Tvrtka Adamo i Grad Požega bili su samoposluga za SDP-ovu vlast i njihove projekte.Adamo i Tekija potpisali su sporazum vrijedan 10 milijuna eura u izgradnji dviju tržnica, podzemne garaže i dva poslovna prostorima. Zdravko Ronko 2006. godine izjavio je da bi prostor i tržnica u Cvjetnoj ulici trebali biti gotovi do kraja godine. Neću ulaziti u to je li tržnica potrebna ili nije i kako mislimo rješiti taj problem tržnice, ali svjedoci smo da je svih svih ovih godina javnost bombardirana informacijama o stranim ulaganjima. Kulminacija je pismo koje je stiglo iz tvrtke Adamo. Vidimo da su to bile laži i prevare i jedna velika manipulacija SDP-ove vlasti. Što možemo očekivati nego sudski spor s Adamom. Čija je ovo odgovornost i gdje je su stavke u ugovoru ukoliko se on ne realizira kakve su obaveze jedne i druge strane. To je već po tko zna koji put preslikani scenarij SDP-.a kada sklapaju bilo kakve ugovore,”rekao je gradonačelnik Neferović.

Osim same izgradnje gradske s tržnice s parkiralištem, Adamo d.o.o ispunio je sve obveze Ugovora o zajedničkom ulaganju, rješio imovinsko-pravne odnose na česticama prema Primorskoj ulici, izradio projekt prometnice, u ime Grada Požege ishodio lokacijsku i građevinsku, darovao mu kupljenu kuću sa zemljištem, dok uporabnu dozvolu nije ishodio jer Grad Požega nije izgradio prometnicu prema toj građevinskoj dozvoli u punom profilu kakav proizlazi iz građevinske dozvole. Grad se vodio samo onom svrhom koja odgovara trgovačkom društvu u njegovom vlasništvu. Usprkos tome što je Adamo to više puta od njih tražio, Grad Požega i tadašnji gradonačelnik nisu ga nikada izvijestili o započinjanju i završetku izgradnje neizgrađenog dijela prometnice, niti o tome poduzimaju li radnje rješavanja imovinsko-pravnih odnosa za taj dio prometnice.

“Adamo traži naknadu štete u protivnom će doći do sudskog procesa. Tu će biti uključeni odvjetnici Grada Požege, Tekije i Komunalca. Tvrtka Adamo potražuje od Grada uplaćeni komunalni doprinos od 170 tisuća kuna, također u pitanju su dvije-tri čestice koje su otkupljene za cestu. Oni  su uložili određena sredstva i to sve skupa darovali Gradu Požegi. Tabularna isprava na četiri milijuna kuna je njihova  vrijednost zemljišta. Znači radi se o višemilijunskom sudskom sporu ako do njega dođe,” rekao je zamjenik gradonačelnika, Mario Pilon.

TEKST: Tomislav Milanović    FOTO: T. Milanović

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn