PRIPREME ZA 18. POŽEŠKI PLESOKAZ – Početak ožujka bit će u znaku spektakularnog slavlja plesa!

Datum objave: 12. 2. 2019. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Kultni Plesokaz u organizaciji UO Plesna radionica Ilijane Lončar ove godine zakoračio je u punoljetnost, a svoju punu zrelost i snagu pokazat će u tri festivalske večeri. Uz rekordni broj umjetničkih škola, grupa, klubova i studija, njih 48 koji dolaze iz 29 gradova i pet europskih država, požeška publika uživat će 1., 2., i 3. ožujka. Završne pripreme za jedinstveno i spektakularno slavlje plesa u punom su zamahu.

Požeški Plesokaz svoj program u tri festivalske večeri prvi je puta “otplesao” prošle godine i to zbog velikog broja sudionika, onih koji uvijek rado dolaze na požešku plesnu scenu i onih koji su došli prvi put “jer su čuli sve najbolje”. Bio je to puno pogodak jer ove godine, broj sudionika je i veći, a neospornu kvalitetu Plesokaza potvrđuje i ovogodišnji veliki interes umjetničkih plesnih škola i akademija kojima je posvećena prva festivalska večer.

“Dugo sam imala želju predstaviti u jednom festivalskom danu obrazovnu plesnu vertikalu Hrvatske. Dakle, da vidimo gdje su okupljeni mladi koji se žele profesionalno baviti plesom, koje su to škole diljem Hrvatske gdje se djeca talentirana za ples mogu školovati. Evo, Požega će imati tu ekskluzivnu priliku na jednom mjestu vidjeti ove godine deset škola i drago mi je da se odazvao toliki broj,”kaže nam Ilijana Lončar.

Drugu večer publika će uživati u suvremenom plesu i klasičnom baletu, a 3. ožujka rezerviran je za show, jazz, hip hop, break i step ples. “Ove godine posebno iznenađenje dolazi nam iz Češke. Naime, imali smo priliku sudjelovati na njihovom nacionalnom festivalu “Tanec, tanec” i tamo sam od dvodnevnog velikog programa odabrala jednu koreografiju u kojoj sudjeluje pet muških plesača pa vjerujem kako će to bili vrlo interesantno. Tu su još gosti iz Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine – u tri festivalska dana otplesat će se 62 koreografije,” najavila je Ilijana.

Kontinuitet ali i neosporna kvaliteta samo su dio razloga zašto je ovaj jedinstveni međunarodni plesni festival nezaobilazan ne samo u kulturnom životu Požege, već i za razvoj plesne umjetnosti u Hrvatskoj i regiji. Pripremite se stoga, rezervirajte ulaznice jer – Plesokaz je pred vratima!

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn