PRIOPĆENJE ZA MEDIJE – Iz Osnovne škole Dobriše Cesarića oglasili su se priopćenjem o sukobu učiteljica

Datum objave: 29. 3. 2018. | Kategorija: Crna kronika

IMG_0182

POŽEGA –  Iz požeške OŠ Dobriše Cesarića oglasili su se priopćenjem za medije vezano uz slučaj narušavanja javnog reda i mira u toj školi u kojem su sudjelovale dvije učiteljice razredne nastave.

Naime, prema izvješću PU Požeško-slavonske, u srijedu, 28. ožujka, oko 11.30 sati, u Slavonskoj ulici u Požegi, u prostorijama Osnovne škole Dobriše Cesarića, 51-godišnjakinja je verbalno i tjelesno napala 55-godišnjakinju koja je tom prilikom lakše ozlijeđena.Protiv 51-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Iz škole su se službeno oglasili priopćenjem koje potpisuje ravnateljica Zvjezdana Krip, a u kojem stoji :
“Pod odmorom nakon četvrtog sata u prostoru školske zbornice, došlo je do verbalnog sukoba između dvije učiteljice razredne nastave. Jedna od njih se željela maknuti i prekinuti verbalni sukob, te je krenula prema vratima zbornice, na što joj je druga zapriječila izlazak iz prostorije i pri tome je došlo do fizičkog kontakta rukama, jer su istodobno uhvatile za kvaku na vratima.
Nakon kratkotrajnog naguravanja, prva učiteljica je izašla iz zbornice, a druga je upotrijebila ružnu riječ vičući za njom. Za vrijeme incidenta u zbornici je bilo više učitelja koji su svjedočili navedenom događaju. Nakon toga učitelji su me pozvali u zbornicu i ispričali mi o tom događaju. Učiteljica koja je bila napadnuta osjećala se loše, te sam je u pratnji dva učitelja uputila na hitnu pomoć. Nakon savjeta iz Agencije za odgoj i obrazovanje, pozvana je policija na postupanje. Njihovo postupanje završilo je oko 15 sati. Slijedi postupanje u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi“, izjavila je Zvjezdana Krip u priopćenju za medije.

TEKST: S.P.      FOTO: OŠ D.Cesarić

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn