PRIMOPREDAJA KLJUČEVA DOMA HRVATSKIH BRANITELJA – Nakon 20 ratnih godina, sve braniteljske Udruge konačno pod zajedničkim krovom

Datum objave: 09. 2. 2015. | Kategorija: Društvo

DOM

NOVA GRADIŠKA – Iako je zgrada službeno predana na uporabu stanarima uz svečanost Dana grada prošlog prosinca, članovi Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, po prvi će puta nakon 20-ak godina useliti pod „zajednički „krov. Na radnom sastanku čelnih ljudi grada i predstavnika stradalničkih i braniteljskih udruga obavljena je i službena primopredaja ključeva za prostorije Doma hrvatskih branitelja.

Prilika je to da se po prvi puta nakon Domovinskog rata, sve novogradiške Udruge, nađu u zajedničkom prostoru, te tako objedine i svoje aktivnosti.Preostale potrebne radove na obnovi zgrade Doma hrvatskih branitelja financirat će grad Nova Gradiškau skladu s proračunskim mogućnostima, naglasio je čelni čovjek grada, gradonačelnik Željko Bigović, najavivši  skoro uređenje fasade, izmjenu krovišta zgrade, kao i proširenje Spomen sobe 121.brigade Hrvatske vojske. Branitelje je posebno srdačno i emotivno pozdravila i zamjenica gradonačelnika, Ljiljana Lukačević, posljednjih 20 godina voditeljica Tima za psihosocijalnu pomoć, osoba koja je braniteljima u najtežim životnim prilikama, stručno, ali i osobno ljudski, prva pružala ruku. Pilot projekt psihosocijalne pomoći sudionicima, braniteljima i drugim stradalnicima Domovinskog rata počeo je upravo na području Brodsko posavske županije, formiranjem multdisciplinarnih stručnih timova u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški. U 20 aktivnih godina, stručni je tim u sastavu-voditeljica, magistrica kliničke pishologije, Ljiljana Lukačević,Darija Marić, socijalna radnica,Mario Žakić, pravnik i Mira Linjaković,profesorica pedagogije, obavio 30-ak tisuća stručnih intervencija, pomogavši tako brojnim braniteljima i članovima njihovih obitelji.  Zajednički prostor u kojemu će, od sada, po prvi puta, djelovati članovi svih novogradiških Udruga proisteklih iz Domovinskog rata za dogradonačelnicu je, stoga, kako je osobno rekla, na neki način i ostvarenje osobnih i profesionalnih ciljeva. Zajednički prostor na simboličkoj će razini braniteljskim udrugama najaviti i vrijeme novog zajedništva, a mlade, kroz zajedničke, planirane projekte, te organizirane posjete Spomen sobi prve novogradiške brigade, na pravi način educirati o povijesnom značaju i nacionalnim vrijednostima Domovinskog rata.

TEKST: S.Tarbuk   FOTO: S.T (arhiv)

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn