PRIJEVARE I KRAĐE – Dovršena tri kriminalistička istraživanja

Datum objave: 22. 2. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijski službenici PU požeško-slavonske dovrišili su tri kriminalistička istraživanja vezana uz prijevaru i krađu novčanika u Požegi te krađu drva na području Čaglina. Istovremeno, prijavljene su nove krađe i prijevare

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Belišća kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Prijevara“ na način da je u proljeće 2020. od 35-godišnjaka s područja Požege posudio novčani iznos od 1000 eura koje je obećao vratiti za mjesec dana, a što do današnjeg dana nije učinio.

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakinjom s područja Jakšića i 24-godišnjakom s područja Našica koje se sumnjiči da su dana 16. veljače u Požegi u Zagrebačkoj ulici u trgovini, otuđili novčanik u vlasništvu 21-godišnjakinje u kojem su se nalazili bankovna kartica, dokumenti i novac.

Također je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Čaglina kojeg se sumnjiči da je u razdoblju od 8. do 13. veljače u šumskom djelu u blizini mjesta Ruševo posjekao i otuđio 20 stabala u vlasništvu 77-godišnjaka.Vezano za navedeno slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Prijavio prijevaru
U ponedjeljak 21. veljače 2022. policijskim službenicima je prijavio 48-godišnjak s područja Pleternice da je u kolovozu 2021. muškoj osobi na tekući račun uplatio novčani iznos od 5.000,00 kuna za kupnju dijela za radni stroj, a koji mu nije dostavljen, niti mu se osoba više javlja te se smatra prevarenim. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje dok će kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Prijavljena krađa drva
U razdoblju od 10. do 15. veljače 2022. u blizini mjesta Kamenska u šumskom dijelu, nepoznati počinitelj (ili više njih) je posjekao i otuđio preko 20 stabala u vlasništvu „Hrvatski šuma“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

TEKST: S. P. / PU PS                  FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn