PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA – Gradonačelnik Puljašić primio tehničare ovjenčane medaljama s međunarodnog sajma

Datum objave: 05. 11. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Požeški gradonačelnik Darko Puljašić primio je mlade tehničare Zajednice tehničke kulture Grada Požege koji su pod vodstvom mentora Martina Kaprela na 12. međunarodnom sajmu inovacija „Inventum“ održanom u Iloku od 26. do 28. listopada 2018. godine osvojili 3 zlatne i 1 srebrenu medalju. U društvu mladih slavodobitnika i njhovog mentora bio je i predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Požege Đuka Pelcl.

Na 12. međunarodnom sajmu inovacija „Inventum“ održanom u Iloku od 26. do 28. listopada 2018. godine, sudjelovali su i mladi tehničari Zajednice tehničke kulture Grada Požege pod vodstvom mentora Martina Kaprela, dipl.ing. U konkurenciji 80 izlagača, Požežani su se predstavile s četiri rada te se ovjenčali medaljama. Inventum“ se kao stalna regionalna izložba afirmirao kroz godine u nezaobilaznu promociju inovacija, gotovih proizvoda, inovativnih i kreativnih rješenja kao i tehničkog stvaralaštva mladih.

Zajednicu tehničke kulture Grada Požege predstavili su Đurđica Pelcl i Filip Križanac s radom Dekorater koji rješava izradu proizvoda od reciklažnih materijala, Luka Kotorac i David Gelenčir s radom Mini transporter flipsa koji rješava transport flipsa i ostalih obrađenih materijala promjera 5-10 mm, Roko Puljašić i Marta Hac s Uređajem za drobljenje ječmenog i pšeničnog slada koji rješava obradu cjelovitog ječmenog i pšeničnog slada, a koji daje povoljan učinak na ljudsko zdravlje, te Marsel Pandža s radom Mini eko dvopolni dozator koji rješava doziranje praškastih materijala koji imaju uporabu u ugostiteljstvu, domaćinstvu ili uredima.

“Grad Požega već dugi niz godina podržava aktivnosti Zajednice tehničke kulture i ovo nam je samo potvrda da smo svi na dobrom putu, a to je da u gradu Požegi, Požeško-slavonskoj županiji i Slavoniji razvijamo tehničku kulturu. Nadam se kako ćete poslije srednje škole nastaviti dalje na strojarske, elektrotehničke i druge srodne fakultete koji su konkretan preduvjet da za tehnološki razvoj i konkurentnost na tržištu. Jer, pametni jesmo, vi i ove medalje ste potvrda – samo se trebamo dobro organizirati i dati vama mladima priliku da pokažete što znate, a na nama je i vašim mentorima samo da vas usmjerimo u pravom smjeru. Hvala vam na trudu, hvala što ste osvojili te medalje i tako uspješno prezentirali svoj grad,” rekao je gradonačelnik Darko Puljašić čestitajući mladih tehničarima.

“Vjerujem kako će u budućnosti ova ekipa još pokazati svoje potencijale. Grad Požega prepoznao je vrijednost Zajednice tehničke kulture i zahvalni smo na tome. Osim ovih medalja, ponosni smo i na činjenicu da nam se po odlasku u mirovinu pridružio Martin Kaprel, iskusni mentor i pedagog i rezultati se evo već vide. U budućnosti očekujemo jednako sjajne rezultate, a u 2019. godini pripremamo još niz projekata, i tehnička kultura doista ide naprijed, ” rekao je predsjednik ZTK Grada Požege Đuka Pelcl.

“U mirovini sam i aktivirao sam se u Zajednici tehničke kulture s ciljem da unaprijedimo rad učenika i da se na pravi način pokažemo izvan granica našeg grada i županije. Na ovom sajmu bilo je ukupno 86 izlagača, od toga 36 mladih iz četiri zemlje i deset županija. Predstavili smo se na najbolji način i rezultati su čak i iznad naših očekivanja, ali to je izvrstan poticaj za dalje,” rekao je mentor Martin Kaprel. U ime mladih tehničara koji su predstavili svoje radove Filip Križanac naglasio je kako je odlazak na sajam ove razine bio veliko i neprocjenjivo iskustvo koje će im pomoći u budućem radu i pri stvaranju novih kreativnih projekata.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn