PRIJATELJI ŽIVOTINJA – Kampanji „Obitelj na more, a pas na ulicu?!” pridružio se i Grad Požega

Datum objave: 04. 8. 2017. | Kategorija: Društvo

1

POŽEGA – Udruga „Prijatelji životinja“ i ove godine provodi tradicionalnu ljetna kampanju „Obitelj na more, a pas na ulicu?!” kojom se šalje jasna poruka protiv napuštanja ljubimaca prije godišnjih odmora te se potiče mikročipiranje. Ove se godine u kampanju uključio i Grad Požega izradom plakata i letaka koji će biti podijeljeni sugrađanima kako bi zajedno radili na podizanju društvene svijesti o etičkoj i zakonskoj neprihvatljivosti takva ponašanja.

Problem neodgovornog ljudskog postupanja i napuštanja životinja prisutan je u svim općinama i županijama Hrvatske, zbog čega je potrebno provoditi zakonske odredbe, kontrolirati građane i sankcionirati neodgovorne. Ove se godine u kampanju uključio i Grad Požega izradom plakata i letaka koji će biti podijeljeni našim sugrađanima kako bismo zajedno radili na podizanju društvene svijesti o etičkoj i zakonskoj neprihvatljivosti takva ponašanja.

cuke-plakat

Kampanja ovoga puta nosi i konkretnu „financijsku“ poruku neodgovornim vlasnicima o tome da je izbjegavanje mikročipiranja pasa kažnjivo novčanim iznosom i do 6000 kuna te ih poziva na odgovorno ponašanje. Situacija u kojoj je, protivno zakonskim obavezama vlasnika, nemikročipirano oko 30 posto pasa, pridonosi povećanju broja napuštenih životinja, osobito u ljetnim mjesecima za vrijeme godišnjih odmora. Osim samih životinja ispaštaju i odgovorni građani – porezni obveznici čijim se novcima financira zbrinjavanje napuštenih životinja i rad skloništa.

TEKST: S.P.      FOTO: S. P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn