PRIČA O AKUPUNKTURI – Iglice koje smiruju dušu i tijelo

Datum objave: 14. 1. 2017. | Kategorija: Lifestyle

640martina

POŽEGA – Briga o zdravlju tijela, ali i duha, u skladu s trendovima suvremenog življenja, ali i preporuci liječnika, odavno je trebala postati naša svakodnevica. Jer, samo je tako moguće živjeti uravnoteženo, zadovoljno i ispunjeno, a to je cilj svakoga od nas. I koliko god suvremene znanost i tehnologija nudile sva moguća čarobna rješenja, tijelo i dušu istinski mogu izliječiti samo neke drevne spoznaje.  Poput onih koje nudi akupuntura – egzotična, čarobna, na našim prostorima još uvijek nedovoljno poznata starokineska metoda liječenja.

Metoda je to koja je prije 10 godina zaintrigirala i našu sugovornicu, Martinu Vukoju, ali je i povela na sjajno putovanje kroz vrijeme i povijest. I mada se akupunkturi uči cijeloga života, jer i ljudska je energija, pa tako i energija našega tijela beskonačna, desetljeće učenja i iskustva koje je iza Martine, čini je stručnjakinjom za aleternativno liječenje.
Nastanak ove drevne kineske metode liječenja vezan je uz priču o ratniku ranjenom strijelom. Strijela je izvađena i rana je zacijelila. Primijećeno je, osim toga, i da je istovremeno izliječena i bolest na drugom dijelu tijela. Akupunktura se spominje u staroj Kini već 2800.god.pr.n.e. Huang Di Nei Jing – Žuti car autor je prvog pisanog dijela o medicini, napisanog u obliku dijaloga cara i njegovog liječnika, u dva dijela; jednostavna pitanja koja sadrže principe opće medicine i „Magična vrata“koja upoznaju s terapijskim metodama akupunkture. Riječ je o metodi koja je, uistinu, blagotvorna i značajna za sve.Ona nam pokreće unutarnje organe, diže imunitet, regulira tlak, liječi oči i vid, poboljšava cirkulaciju i razinu energije.

tocke_10206492340862076_1961466014_n

Akupunkturom možemo izliječiti migrene i astmu, ublažiti menstrualne tegobe, riješiti se dosadnih i ni malo banalnih alergija, ukratko, smiriti dušu i tijelo. Uz porijeklo koje ovoj metodi daje boju tajnovitosti i egzotike, tanke iglice koje se „pikaju“ u 9 akupunkturnih točaka na tijelu,  zasigurno su one koje izazivaju i najveći strah. Ipak, razloga za strah nema. Jer, riječ je, kaže Martina, tek o laganim, ni malo neugodnim trncima (više se ni ne treba pikat jer smo u Hr dobili i akupunkturni aparat bez iglica na bazi magneta). Osim toga, na dubljoj, filozofskoj razini, istoj onoj koju su drevni Kinezi toliko cijenili, dokaz je to kako je energija živa. Baš kao i ljudska potraga za znanjem.

Stoga, ako vas je priča o akupunturi zainteresirala i želite saznati više, slobodno pitajte Martinu na 091 / 506 – 6383

TEKST: S. Tarbuk/NGB     FOTO: M. V.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn