PREVENTIVNO-REPRESIVNA AKCIJA: Pametni znaju čemu služi pojas – i kako sačuvati 1000 kuna!

Datum objave: 13. 3. 2020. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Tijekom ovog tjedna, odnosno u razdoblju od 9. do 15. ožujka. na području PU požeško-slavonske provodi se preventivno-represivna akcija usmjerena prvenstveno na korištenje sigurnosnog pojasa. Na području PU požeško-slavonske, tijekom protekle godine zabilježeno je 1220 prekršaja nekorištenja pojasa, a novčana kazna je sa 500 povećana na 1000 kuna.

S policijskim službenicima tijekom provođenja akcije danas su bili predstavnici medija te policijski službenik za preventivu i metodologiju u cestovnom prometu Davor Bašić i glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske Nikolina Janković.

“Uz alkohol, brzinu i mobitel, pojas je jedan od četiri „ubojice u prometu“. Što se tiče naše Policijske uprave u protekloj godini zabilježeno je 1220 prekršaja nekorištenja pojasa. Ujedno skrećemo pozornost da su od 1. kolovoza 2019. na snazi izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama pa je  tako kazna za nekorištenje sigurnosnog pojasa s 500,00 kuna povećana na 1000,00 kuna, rekla je glasnogovornica Janković.

Naglasila je kako je zakonom propisano da se pojas obavezno koristi i na zadnjim sjedištima te da će policijski službenici i  dalje kontinuirano provoditi akcije u prometu vezane za tu vrstu prekršaja.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn