PREVENTIVNI PROJEKT “EDWARD” – Europski dan bez poginulih u prometu

Datum objave: 19. 9. 2018. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Na području Policijske uprave požeško-slavonske, kao i u cijeloj Hrvatskoj, danas se provodi projekt “EDWARD” – Europski dan bez poginulih u prometu. Riječ je o preventivnom projektu koji je 2016. godine pokrenula Europska mreža prometne policije (TISPOL) uz potporu Europske komisije s ciljem smanjenja smrtnog stradavanja i ozljeđivanja u prometu.

Cilj ovog projekta je da danas, 19. rujna, nitko ne pogine na cestama. Stoga je na cestama Požeštine danas provedena preventivno- represivna akcija, jer kako je naglasila glasnogovornica Nikolina Janković, zajedničkim trudom može se značajno pridonijeti daljnjem smanjenju smrtnog stradavanja i teškog ozljeđivanja u prometnim nesrećama. Uz “EDWARD”, na području Policijske uprave požeško-slavonske, u razdoblju od 17. do 23. rujna provodi se i preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor uporabe mobitela i drugih uređaja te sigurnosnog pojasa, a pojačani nadzor ovih prekršaja policijski službenici provodit će 21. rujna.

Sve s ciljem smanjenja crnih brojki s prometnica, jer korištenje mobitela i nekorištenje sigurnosnih pojasa prekršaji su koji nekada mogu koštati života, statistika je neumoljiva.”U prvih osam mjeseci na području naše Policijske uprave zabilježeno je 329 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe smrtno stradale, 43 su teško i 106 lakše ozlijeđene.Isto tako, u prvih osam mjeseci na našem području evidentirano je 169 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, a čak 1168 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,” izvijestila je glasnogovornica Janković.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn