PREVENTIVNA AKCIJA – Nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga

Datum objave: 18. 6. 2023. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Od subote 17. lipnja od 7 sati do nedjelje 18. lipnja do 7 sati provedena 24-satna akcija pojačanog nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga.

Ovog tjedna diljem Europe provodi se ROADPOL-ova preventivno-represivna akcija  „Nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga“, te je od subote 17. lipnja od 7 sati do nedjelje 18. lipnja do 7 sati provedena 24-satna akcija pojačanog nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga.

U tu svrhu policija je pozvala i građane da predlože lokacije na kojima smatraju da bi bilo korisno pojačati nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga.Osim lokacija koje su predložili građani, policija nadzire sudionike u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga na lokacijama na kojima se prema statističkim pokazateljima događaju prometne nesreće uzrokovane alkoholom ili drogom. U akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru prometa.

Na području PU požeško-slavonske u prvih pet mjeseci ove godine evidentirano je ukupno 202 prometne nesreće. Pri tome 53 prometne nesreće su bile s ozlijeđenim osobama (dvije osobe smrtno stradale, 17 teško i 60 lakše ozlijeđene). U istom periodu u 33 prometne nesreće ili 16,3% zabilježen je utjecaj alkohola kod počinitelja prometnih nesreća, ozlijeđen je 21 sudionik ( sedam teže i 14 lakše). Što se tiče procesuiranih prometnih prekršaja na području PU požeško-slavonske u prvih pet mjeseci procesuirano je ukupno 275 prekršaja vozača pod utjecajem alkohola, 15% manje nego u istom periodu prošle godine. Kod većine vozača utvrđena je koncentracija od 0,5 do 1 promil alkohola.

TEKST: S. P.                  FOTO: PU PS

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn