PREVENCIJE I EDUKACIJE NIKADA PREVIŠE – Preventivna akcija “Uoči me” za veću prometnu sigurnost pješaka

Datum objave: 27. 4. 2022. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policijska uprava Požeško-slavonska, Auto klub Požega i Škola za cestovni promet iz Zagreba kao nositelj projekta, proveli su danas u Požegi preventivnu akciju “Uoči me” s ciljem povećavanja sigurnosti pješaka na cestama.

Na području Policijske uprave požeško-slavonske tijekom prošle 2021. godine zabilježeno je 16 naleta na pješake, a najranjiviji su oni najmlađi, naglasila je glasnogovornica PU požeško-slavonske Nikolina Janković. “Od toga su četiri naleta bila na djecu i tom prilikom je dvoje djece teško, a dvoje lakše ozlijeđeno. U prva tri mjeseca ove godine zabilježili smo šest naleta na pješake, od toga na jedno dijete koje je teško ozlijeđeno.” rekla je glasnogovornica Janković.

Kako bi ove brojke bile što manje, cilj edukativno-preventivne akcije je ne samo povećanje sigurnosti pješaka već i podizanje razine prometne kulture.” U školi se bavimo prometnom preventivom, s ciljem da naši učenici koji imaju određenu razinu znanja, ta znanja iskoriste tako da educiraju mlađe učenike osnovnih škola te im pokažu kako se na sigurna način ponašati u prometu. Danas su naši učenici u osnovnim školama gdje provode edukacije, a nekoliko učenika je ovdje na rakrižju u Požegi kako bi evidentirali savijesne i nesavijesne vozače te dijelili edukativne materijale.” naglasio je rekao je ravnatelj Škole za cestovni promet iz Zagreba Tomislav Ćurković koji je u Požegu sa svojim učenicima.

” Iz godine u godinu prometna osviještenost naših građane sve je veća, no na tome definitivno moramo raditi i to je ono što smo iz Škole za cestovni promet prepoznali kao prioritet te stoga sudjelujemo na ovim preventivnim aktivnostima za poboljšanje prometne sigurnosti svih nas” zaključio je Ćurković. Predsjednik Auto kluba Požega Zvonko Šimunović naglasio je kako uvijek rado sudjeluju u eudaktivni i preventivnim prometnim akcijama vezanim za prometnu kulturu i sigurnost.

TEKST: Sanja Pok                 FOTO: Sanja Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn