PREVENCIJA I EDUKACIJA – Otvorena izložba „TJEDAN SIGURNOSTI“

Datum objave: 10. 3. 2021. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Na inicijativu Policijske uprave brodsko-posavske, te uz suradnju Gradske knjižnice Slavonski Brod, organizirana je izložba pod nazivom „Tjedan sigurnosti“, u prostorijama Gradske knjižnice Slavonski Brod (Trg S. Miletića 12), u vremenu od 8. do 15. ožujka 2021. godine.

Izložbu su otvorili načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić i ravnateljica Gradske knjižnice Slavonski Brod Ružica Bobovečki, a otvorenju je osim policijskih službenika bila prisutna i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Grada Slavonskog Broda Maja Jarić. Ravnateljica Gradske knjižnice Slavonski Brod Ružica Bobovečki, zahvalila je Policijskoj upravi brodsko-posavskoj na dosadašnjoj suradnji i dobroj ideji policijske službenice za prevenciju, te pozvala građane da dođu pogledati ovu atraktivnu izložbu na kojo su predstavljeni zanimljivi preventivni projekti, kroz razne promidžbeno-informativne materijale.

Policijska službenica Irena Held je naglasila da je izložba tematski podijeljena u tri segmenta: sigurnost cestovnog prometa, dragovoljna predaja oružja (Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“), prevencija svih oblika nasilja (obiteljskog nasilja, sprječavanja nasilja prema ženama, vršnjačkog nasilja), a s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti, izgradnje kulture nenasilja i tolerancije, te sigurnijeg i boljeg životnog okružja.

Policijski službenik za sigurnost cestovnog prometa Službe policije Zlatko Zarožinski je predstavio je podatke iz prošle godine, iz kojih je vidljivo kako je na području Policijske uprave brodsko-posavske u prometnim nesrećama manje smrtno stradalih. Dodao je, da policijski službenici, osim represivnih akcija, provode i razne preventivne aktivnosti, kojima je cilj edukacija sudionika u pometu s naglaskom na „4 ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, pojas i mobitel). Načelnik policijske uprave Antun Valić je dodao da policijska uprava, osim programa na nacionalnoj razini provodi i samoinicijativno preventivne projekte, kao što je ovaj, koji se referira kroz tri spomenuta segmenta. Policijski službenici provode razne preventivno edukativne aktivnosti, u vrtićima, osnovnim i srednjim školama te fakultetima sukladno epidemiološkim mjerama, a početak je ova izložba „Tjedan sigurnosti“.

TEKST: S. P.             FOTO: PU BP

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn