PREVARENA PUTEM MOBILNE APLIKACIJE – Uplatila novac za fan iskaznicu australskog DJ-a

Datum objave: 06. 2. 2024. | Kategorija: Crna kronika

POŽEGA – Policija upozorava građane na oprez prilikom javljanja na razne poruke putem društvenih mreža te savjetuju da pri online transakcijama prethodno provjere kome uplaćuju svoj novac i ne ustupaju podatke bankovnih kartica i svoje osobne podatke nepoznatim osobama.

U ponedjeljak 5. veljače 2024., policijskim službenicima je prijavila 37-godišnjakinja s područja Pakraca da je krajem siječnja 2024. putem društvene mreže počela pratiti DJ-a iz Australije nakon čega joj se putem mobilne aplikacije javila nepoznata osoba koja se predstavila kao njegov menadžer te zatražila da joj uplati novac kako bi dobila fan člansku iskaznicu, a što je ona i učinila te naknadno utvrdila da se radi o lažnom profilu.

Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, dok će zaprimljena kaznena prijava biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

“Upozoravamo građane na oprez prilikom javljanja na razne poruke putem društvenih mreža te savjetujemo da budu vrlo oprezni pri plaćanju online transakcijama, da prethodno provjere kome uplaćuju svoj novac, te da ne ustupaju podatke bankovnih kartica i svoje osobne podatke nepoznatim osobama.” poručili su iz policije.

TEKST: S. P.              FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn