PREPOZNATA IZVRSNOST – Plesačice Umjetničke organizacije Plesna radionica Ilijane Lončar u finalu TREPS-a

Datum objave: 29. 3. 2023. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – UO Plesna radionica Ilijane Lončar nedavno se vratila s uspješnog gostovanja u Zagrebu gdje se predstavila stručnom žiriju s ukupno 6 koreografija od kojih su dvije prošle s visokim brojem bodova u finale koje će se održati 21. svibnja u Centru za kulturu Trešnjevka.

U tri dana Susreta plesnih grupa u kategoriji „Suvremeni ples” u službenom programu je nastupilo 15 plesnih skupina/studija/radionica te, izvan konkurencije, jedna umjetnička škola („Fortuna Pintarić” iz Koprivnice). Od 32 plesne točke žiri je trebao odabrati i odabrao je 10 najuspješnijih za 18. TREPS festival plesa.

Izvrsnost mladih plesačica te Ilijaninog pedagoškog i umjetničkog rada potvrđuje i pismeno izvješće žirija 18. TREPS susreta plesnih grupa za kategoriju Suvremeni ples i modern: “Najbrojniji u smislu prikazanih koreografija (u 3 dobne skupine), i dobro poznati plesni studio, UO Plesna radionica Ilijane Lončar u svakom pogledu održava visoke kriterije rada. Koreografije su osmišljene. izrađene i primjerene uzrastu, kao i odabir glazbenog predloška. Od šest vrlo kvalitetnih radova, najviše ocjene su dobila dva specifična. Solo Raspadnuto-složena je impresivan u izražajnosti male plesačice Zare Šubare koja suvereno vlada scenom, dok je Ooopa! rijetko duhovito, kazališno zaigrana i odigrana koreografija.” Čestitamo!

TEKST: S. P.                  FOTO: UO PR Ilijane Lončar

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn