PREMIJERA U GRADSKOM KAZALIŠTU POŽEGA – “Vjenčani list” – i pripreme su pune smijeha

Datum objave: 03. 2. 2014. | Kategorija: Kultura

0302kaza

“Vjenčani list” komedija Ephraima Kishona premijerno će na sceni Gradskog kazališta Požega igrati 14. veljače 2014. godine. Ovih dana u požeškom hramu božice Thalie traju intenzivne aktivnosti, od kazališnih proba do stvaranja neizbježnog popratnog sadržaja koji svakoj dobroj premijeri daje onaj dodatni sjaj…

Čitate li Khisona? Ako je odgovor ne, nakon premijerne izvedbe njegove komedije “Vjenčani list” koju priprema složna ekipa u Gradskom kazalištu Požega, doista vjerujem da će se to promijeniti. Počet ćete čitati Khisona – od njegove kultne zbirke obiteljskih priča “Kod kuće je najgore” do njegovih romana, crtica, citata i bilješki. Čak mu se i autobiografija zove “Šalu na stranu” što je, (za čovjeka koji je primjerice preživio nekoliko konc-logora), pravi pokazatelj kako humor stanuje baš u njegovim djelima.

“Vjenčani list” komedija je koja nam dopušta da zavirimo u jednu sasvim običnu obitelj – tu su tata, mama i kćer, u pripremi je jedno vjenčanje, a uz mladoženju u sve se upletu i jedan zavodnik i jedna napasna susjeda. Postavljajući na scenu veselu priču redatelj Damir Mađarić okupio je vrsni glumački ansambl koji čine Robert Ugrina, Tatjana Bertok Zupković, Mirna Medaković, Ivan Vukelić, Ivan Grčić i Ankica Ivanković.

Kako svakoj premijeri prethodni niz popratih aktivnosti, imali smo priliku pratiti kako nastaje – kazališni plakat. Naravno, kako će plakat doista izgledati – teško je reći. Neka i to bude premijerno. Ali, smijeh, zabava i dobro rasploženje koje vlada malom ali jakom kazališnom ekipom, jasno govore jedno – ovu predstavu ne želite propustiti!

TEKST: Sanja Pok   FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn