PREMIJERA U GRADSKOM KAZALIŠTU POŽEGA – “Draga buduća ja”

Datum objave: 13. 3. 2024. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Na sceni Gradskog kazališta Požega polaznice Male škole kazališta, pod vodstvom akademske glumice Anabele Sulić premijerno su izvele predstavu “Draga buduća ja”. Glume Petra Aračić, Karla Najvirt, Gabrijela Žiška, Anamarija Bošnjak, Natali Komadina, Iva Papac, Marta Domičić, Lana Bilmez prema tekstu koji je napisala Karla Najvirt. Autentična priča i iskrena radost igre dale su izvrstan rezultat.

Predstava “Draga buduća ja” donosi priču o četiri prijateljice tinejdžerice, koje u kaosu tinejdžerske sobe pronalaze kutiju sa stvarima i pismima koje su si pisale prije nekoliko godina. Kroz svoja pisma, susreću se sa svojim mlađim verzijama iz prošlosti i u skladu s različitim karakterima, svaka na susret gleda drugačije. Otkrivaju se tako želje i nadanja, izazovi odrastanja i spoznaja o vlastitom biću. Mlade zaljubljenice u kazališnu igru pod stručnim vodstvom Anabele Sulić zahtjevnu no blisku im priču donijele su uvjerljivo i uživljeno, uživajući u svakom trenutku svog boravka na sceni. I upravo ta njihova radost igranja dala je dodatnu kvalitetu kazališnom uratku čija posebnost leži i u činjenici da je upravo jedna od njih, Karla Najvirt, postavila kreativni temelj priče koju su kasnije, kako doznajemo od mentorice Anabele Sulić, zajedničkim snagama razvijale u konačnu verziju predstavljenu publici.

“Meni je vrlo dojmljivo jer su one pogledale “preko ograde ” u svoju budućnost, proradila je kod njih mašta kakve će biti i upravo ta njihova potreba da promišljaju, pišu i činjenica da imaju želju raditi na sceni tu neku svoju, autentičnu priču, bila mi je motivacija za mentoriranje. Puno toga napravile su same, a meni je bio cilj da njihovu veliku prirodnu zaigranost ne izgube na sceni, da sačuvamo tu energiju aktivnom. Jer čim one stupe na scenu svjesne su izloženosti, javlja se trema i u potpunosti se mijenjaju. Željela sam im pomoći da zadrže tu prirodnost, i uspjeli smo više no što sam očekivala.” kaže nam Anabela.

“Radile su dobro, disciplinirano stoga sam im obećala da iduće godine, iako će još uvijek biti osnovnoškolskog uzrasta, mogu doći u Srednjoškolsku kazališnu družinu te da ne ostanu u Maloj školi kazališta već da napreduju i rade jednoj višoj razini.” dodaje zadovoljna mentorica. Petru, Karlu, Gabrijelu, Anamariju, Natali, Ivu, Martu i Lanu imat ćemo tako priliku još gledati u nekim novim projektima koje će i njima i nama pružiti nova kazališna iskustva i radosti. Gradskom kazalištu Požega pak idu pohvale što uz svakodnevne izazove razvoja profesionalnosti i kvalitete ne zaboravlja i  na razvoj kvalitete rada s mladima. Ova predstava to potvrđuje. Bravo.

TEKST: Sanja Pok                      FOTO: Sanja Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn