PREDSTAVLJEN PROGRAM AUREA FESTA – Festivalski sadržaji od 27. kolovoza do 2. rujna na šest gradskih lokacija

Datum objave: 15. 8. 2017. | Kategorija: Susreti

plakat

POŽEGA – Ovogodišnji Aurea fest od 27. kolovoza do 2. rujna donosi 11 različitih festivala koji se održavaju na šest lokacija u najužem središtu grada. Čelništvo festivala predstavilo je festivalske sadržaje na konferenciji za novinare.

Programe su predstavili su čelnici udruge „Aurea fest“ koja je organizator priredbi. To  su predsjednik i direktor „Aurea festa“ Ivan Bunjevac, direktorica TZ Grada Požega Silvija Podoljak, te prodirektori za pojedine priredbe i njihovi suradnici:Marija Petrović(običaji), Dario Hak(ulični svirači), Mario Kovačević („Superglas“ za djecu), Danijel Banovac (voditelj press centra), Damjan Pirović (popularna glazba),Dominik Škrabal (Zlatne žice Slavonije), Maja Žebčević Matić (Muzej u loncu), te Zdenko Došen (gastronomija i vino).

IMG_1346-Copy

Aurea fest počinje  27. kolovoza Festivalom običaja sa tradicionalnom svečanom povorkom folkloraša, gradske glazbe, konjanika, vinara, pčelara i drugih uz  nastup 10 folklornih skupina na pozornici i izbor najgizdavije Šokice. Slijede Festival uličnih zabavljača i Festival plesa te Festival jazza dok je u četvrtak na programu koncert Mie Dimšić i finale “Superglasa” – finale natjecanja najmlađih u pjevanju. Iza ponoći održat će se Festival elektronske glazbe. Četvrtak je koncertni dan kada je finale „Superglasa“ tj. Veliki i mali glas Aurea festa što je završnica natjecanja najmađih u pjevanju, te koncert Mije Dimšić. Iza ponoći je Festival elektronske glazbe u diskoteci Platinum sa gostujućim DJ-ima iz cijele zemlje.

Festival popularne glazbe predstavit će 18 novih pjesama i održava se u petak, 1. rujna, a vrhunac je završna večer 2. rujna, “Zlatne žice Slavonije“ kada će biti izvedeno 18 pjesama tradicionalnijeg zvuka.Ove dvije večeri snima Hrvatska televizija i iste večeri emitira iza 22 sata.Najavljene su i brojne prateće priredbe poput Fišijade, Aurea fest povijesnih postrojbi itd.  Sve dane festivala na središnjem gradskom trgu traje Festival gastronomije i vina, a pojedini programi održavat će se u Pješačkoj zoni i Trgu sv. Terezije. Program festivala detaljnije pogledajte OVDJE

TEKST: S.P./ J.T.       FOTO: S.P./D.K.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn