PRAVA REAKCIJA – Građani pronašli oružje i odmah pozvali policiju

Datum objave: 09. 7. 2024. | Kategorija: Crna kronika

SLAVONSKI BROD – Na području PU Brodsko-posavske evidentirana su tri slučaja predaje oružja. Jedan građanin se odlučio na dragovoljnu predaju, dok je drugi čisteći tavanske prostorije pronašao oružje. Treći je čisteći okućnicu u vrtu pronašao odbačeni ruksak sa minsko eksplozivnim sredstvima.

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, jučer su evidentirana tri slučaja dragovoljne predaje, odnosno pronalaska oružja. Jedan građanin se odlučio na dragovoljnu predaju, dok je drugi čisteći tavanske prostorije pronašao oružje. Treći građanin je čisteći okućnicu u vrtu pronašao odbačeni ruksak sa minsko eksplozivnim sredstvima. Građani su odmah pozvali policiju, nakon čega su stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu, na siguran način preuzeli:
1 pušku M48 sa skraćenim kundakom i cijevi,
8 ručnih bombi M75,
2 ručne bombe M52P1,
1 ručnu bombu M91,
1 improviziranu ručnu bombu,
100 komada nerasprskavajućeg streljiva 14,5 mm.

Policija poziva sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji bez sankcija, a sve kako bi učinili svoje okruženje sigurnijim.

“Upozoravamo građane da oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo ne odbacuju na javne i privatne površine, šumske predjele, kanale ili smeće zbog opasnosti za živote osoba i životinja, već donesu odluku o dragovoljnoj predaji i pozovu policiju. Napominjemo da dragovoljna predaja u sklopu Kampanje „Manje oružja – manje tragedija“ ne podliježe sankcijama, te se protiv građana neće pokretati niti kazneni niti prekršajni postupak.” poručili su iz policije.

Nakon poziva policiji na 192, stručno osposobljen  policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu doći će na adresu pronalaska i na siguran način  preuzeti oružje ili minsko-eksplozivna  sredstva. Takvim pristupom osigurana je anonimnost osobe koja predaje ilegalno oružje, a što je još važnije potencijalna opasnost svedena je na najmanju moguću mjeru.

TEKST: S. Pok              FOTO: MUP

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn